Maria Furnea kiállítása a Csabagyöngyében

2016. január 16. 07:57 | behir.hu

Pipacsok, portrék, tájképek és érzések. Maria Furnea aradi festőművész palettája bővelkedik színekben. Az alkotó munkáinak a Csabagyöngye Kulturális Központ ad otthont egészen február 15-éig.

Maria Furnea alkotásai több korszakot mutatnak be a művész munkásságából, 10 éves távlatban. Megfigyelhetők a képek közötti téma-és stílusváltások. Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, hogy a határon túli művészekkel a szakmai kapcsolat ápolása rendkívül fontos. Hangsúlyozta:  a kiállítóterembe rendkívül illenek a festmények a szín- és formavilágukkal és méltó helyüket foglalták el itt. Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere kifejtette, hogy a festményeken kívül a művész belső világát is bemutatja a tárlat.

Az aradi festőművész elmondta: nagyon örül a lehetőségnek, hogy a Csabagyöngyében állítják ki a munkáit. A művész nemrég végezte el az aradi képzőművészeti főiskolát. Úgy véli, ez úgy lehetőséget nyújt számára és szeretne továbbra is részt venni külföldi kiállításokon. A tárlatot február 15-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Kora Éva Robertina

FEL