Március 20-án nyit a szabadkígyósi kastély

2022. március 7. 12:00 | behir.hu

Véget ért a három éve tartó felújítás a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban, jövő hétvégétől tárt kapukkal várják a vendégeket.

A Nemzeti Kastélyprogram révén megújult Wenckheim-kastély az ünnepélyes átadás után, március 20. vasárnap 9 órától várja a látogatókat – közölte közösségi oldalán a beruházó. Mint írják, a közelmúltban tartott helyszínbejáráson a kívül-belül újjászületett épületben helyet kapó „Vendégségben Wenckheiméknél” című kiállítás utolsó simításait ellenőrizték, majd a NÖF Nkft. által üzemeltetett kastély régi és új kollégáival Virág Zsolt miniszteri biztos, Glázer Tamás, a NÖF NKft. ügyvezető igazgatója és Sztojanovits Kristóf, a NÖF Nkft. turisztikai és marketing igazgatója állománygyűlésen beszélték át a kastélymúzeum megnyitása előtti utolsó lépéseket. A bejáráson a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében részt vett Takács Árpád kormánymegbízott is. A kastély 2022. március 20., szombat 9 órától látogatható, március végéig keddtől vasárnapig 9 és 17 óra közt, majd árpilis 1-jétől október végéig 10-től 18 óráig. 

A kastély felújítása még 2019-ben kezdődött el és 3 milliárd 234 millió forint európai uniós és hazai forrásból finanszírozták. Hogy hogyan alakult eddig a kastély sorsa, arról itt írtunk korábban.

További programok »

FEL