Maradona egyszer a csabai származású fotós stúdiójában énekelt

2020. november 26. 17:00 | Such Tamás

Tegnap elhunyt Diego Armando Maradona. A zseniális argentin futballistáról nemcsak a médiumok sportrovatai, hanem számtalan focistatársa, barátja/nője, ismerőse, vagy éppen az ad hoc munkatársai is megemlékezett – olykor akár csak egy poszt erejéig.

Többek között a békéscsabai származású Richweisz Péter filmes-fotográfus is kitett egy képet a Facebookra, amelyen Diego a stábjával van együtt lefotózva. (Messengeren leveleztünk.)

 

„Néhány éve egy teljes napot a stúdiómban forgathattunk Maradonával; ha jól emlékszem, valami futball programot készítettünk a Qatari TV-nek. Mivel sajnos angolul nem tudott, így keveset beszéltünk – meséli.”

Hozzáteszi, alapvetően nem tudták, hogy mire számítsanak, de elmondása szerint kellemes meglepetés volt számukra Diego. A kamera előtt profi volt, minden attitűd nélkül.

„Azonfelül előttünk, egy 10 perces szerenádot adott a fiatal barátnőjének – természetesen spanyolul. Nagyon jól énekelt!” – fűzi hozzá.

 

Richweisz Péter fotográfus – Fotó: Richweisz Péter archívumából

Gépével bejárta a galaxist – Fotó: Richweisz Péter archívumából

 

***

Péter 1990-ben érettségizett a Rózsa Ferenc Gimnáziumban, majd az ELTE-n pszichológiát hallgatott. Közben a szintén békéscsabai származású modell barátnője által került közel a fotózáshoz. Eleinte Baricz Katinál tanult, majd 1997-ben elhagyta hazánkat.

Hét évet Londonban, 15-öt Dubajban élt, és tavaly pedig Tajföldre költöztette a fotóaparátját, az állványait és a lámpáit. Közben filmezik is – számtalan nemzetközi díjat nyert.

***

1986-os nyáron vele és Köles István Jr.-ral együtt dolgoztunk a Ligeti sori kertészeti vállalatnál (Király Petit csak azért nem alkalmazták, mert még nem volt 14).

Továbbá vele voltam a július 27-ei Queen koncerten, amelyre 220.- HUF volt a küzdőtéri beugró.

(Richweisz Péter munkái ITT! tekinthetők meg.)

FEL