Már Sarkadon is megjelent az új koronavírus – a férfi külföldről tért haza

2020. április 10. 18:32 | behir

Sarkadon is megjelent az új koronavírus (SARS-CoV-2) és az általa okozott COVID-19 megbetegedés. Pénteken egy, az Amerikai Egyesült Államokból hazatért fiatalembernél igazolódott be, hogy az új koronavírussal fertőzött.

Az említett férfi a tengerentúlról érkezett vissza Sarkadra március 27-én – tájékoztatott a város polgármestere. Dr. Mokán István a település közösségi oldalán közölte, hogy pénteken személyes telefonbeszélgetést folytatott a férfival, aki hazatérését követően felelősségteljesen azonnal önkéntes házi karanténba vonult.

– Senkivel sem találkozott, egyedül él a sarkadi otthonában. Ellátásáról az édesanyja gondoskodott, de mindvégig kerülték a személyes kontaktust. A betegség tüneteit a napokban észlelve azonnal tájékoztatta háziorvosát és a lefolytatott vizsgálat eredménye sajnos pozitív lett. Jó egészségi állapotban van, tünetei napok óta enyhék (enyhe influenza jellegű tünetek, illetve nem érez ízeket és illatokat). Természetesen felajánlottam a magam és az önkormányzat segítségét számára, de erre az elmondása szerint egyelőre nincs szüksége, mert az ellátása biztosított és egészségileg is jól érzi magát. Továbbra is karanténban tartózkodik az otthonában mindaddig, amíg erre szükség van – fogalmazott a városvezető.

 

További programok »

FEL