Májusfa állítása múzeumi módra

2020. április 26. 16:45 | behir

A Munkácsy Mihály Múzeum ez évben rendhagyó módon csatlakozik a Közösségek Hete elnevezésű országos programsorozathoz.

A szervezők a múzeum épülete előtt május 1-jéig májusfát állítanak, arra kérve a múzeumbarátokat, a helyi közösségeket, vagyis a csabaiakat, csatlakozzanak a kezdeményezéshez oly módon, hogy egy szalagot vagy saját készítésű díszt akasztanak a múzeum fájára.

A közösségépítés részeként, a díszítés pillanatáról vagy magáról a díszről készült fényképeket a Munkácsy Mihály Múzeum Facebook oldalán, egy, a rendezvény apropóján nyitott topikba lehet majd feltölteni.

A kezdeményezés célja, hogy hírt adjanak és kapjanak egymásról a közösségi média eszközeinek segítségével.

A felhívás második részében a Munkácsy Mihály Múzeum saját májusfa állítására biztat mindenkit. Azok számára, akik nem hagyhatják el otthonukat, jó alternatíva lehet ez is a programhoz való kapcsolódásra. Egy ablakban elhelyezett ág is megfelel a célnak vagy a kertben található egyik fa díszítése. A kritérium csupán annyi, hogy élő fát ne vágjanak ki a résztvevők. Az otthoni alkotásokról készült fotókat a már említett topik alatt várják a program szervezői.

Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL