Májusfa állítása múzeumi módra

2020. április 26. 16:45 | behir.hu

A Munkácsy Mihály Múzeum ez évben rendhagyó módon csatlakozik a Közösségek Hete elnevezésű országos programsorozathoz.

A szervezők a múzeum épülete előtt május 1-jéig májusfát állítanak, arra kérve a múzeumbarátokat, a helyi közösségeket, vagyis a csabaiakat, csatlakozzanak a kezdeményezéshez oly módon, hogy egy szalagot vagy saját készítésű díszt akasztanak a múzeum fájára.

A közösségépítés részeként, a díszítés pillanatáról vagy magáról a díszről készült fényképeket a Munkácsy Mihály Múzeum Facebook oldalán, egy, a rendezvény apropóján nyitott topikba lehet majd feltölteni.

A kezdeményezés célja, hogy hírt adjanak és kapjanak egymásról a közösségi média eszközeinek segítségével.

A felhívás második részében a Munkácsy Mihály Múzeum saját májusfa állítására biztat mindenkit. Azok számára, akik nem hagyhatják el otthonukat, jó alternatíva lehet ez is a programhoz való kapcsolódásra. Egy ablakban elhelyezett ág is megfelel a célnak vagy a kertben található egyik fa díszítése. A kritérium csupán annyi, hogy élő fát ne vágjanak ki a résztvevők. Az otthoni alkotásokról készült fotókat a már említett topik alatt várják a program szervezői.

Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL