Május 25-től újra kinyitnak az önkormányzati óvodák és bölcsődék Békéscsabán

2020. május 21. 16:13 | Mikóczy Erika

Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról szóló 215/2020. (V. 20.) Kormányrendelet alapján az önkormányzati fenntartású óvodák, bölcsődék működésével kapcsolatban az alábbi változások lépnek életbe - áll abban a felhívásban, amelyet Szarvas Péter, Békéscsaba polgármester juttatott el szerkesztőségünkbe.

Szarvas Péter közölte, hogy május 25. napjától az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek. Ez alól kivétel az energetikai felújítással érintett Ligeti sori és Szigligeti utcai óvoda. Ezen intézményeket látogató gyermekek szüleinek, gondviselőinek az intézményvezetőkkel kell egyeztetniük az óvodai ellátás feltételeiről.

– Kérjük a szülőket, hogy a tervezhetőség, a gyermekek étkeztetésének biztosítása érdekében, május 22-én, pénteken 9 óráig jelezzék az intézmények felé, ha május 25-től óvodába, bölcsődébe szeretnék vinni gyermeküket – mondta a polgármester. 

Az intézmények folyamatos nyitvatartással üzemelnek a nyári hónapokban. Szarvas Péter közölte azt is, hogy a mostani helyzetben szeretnék lehetővé tenni, hogy azok, akik továbbra is otthon szeretnék megoldani gyermekük felügyeletét, megtehessék azt. Kérik, hogy az igazolás módjának egyeztetésével kapcsolatban a szülők keressék meg az intézményvezetőket. 

 

További programok »

Itthon

FEL