Magyar tervező álmodta meg a régi-új Citroënt

2022. szeptember 25. 13:34 | behir.hu

A Citroën legújabb modellje egyszerre keresztezi a múltat és a jelent, ráadásul a Kacsa szellemiségét és a Berlingo alapjait egybegyúró koncepció egy magyar tervező munkájának köszönhető.

Már évekkel ezelőtt megjelentek az első látványtervek a Citroën 2CV furgonná alakított másáról, amit jövő év januárjában el is kezd gyártani a francia gyártó, sőt, október 1-jétől rendelhető a 2CV Fourgonnette.

A Berlingóra épülő, kisebb méretű, 4,4 méter hosszú haszonjármű különlegessége, hogy egy magyar dizájner, Obendorfer Dávid álmodta meg.

A Caselani olasz karosszériaépítő kötelékében dolgozó szakember a MOME Moholy-Nagy Egyetem ipari tervezés szakán diplomázott, majd Olaszországban találta meg a számításait: több mint egy évtizedet töltött például a Mauro Micheli és Sergio Beretta nevével fémjelzett tervezőműhelyben, de mindig is érdekelték a régi autók modern feldolgozásai. A Berlingo 2CV Fourgonnette ráadásul nem is az első modell, ami az ő elképzelései alapján kerül piacra, hiszen a néhány évvel ezelőtt bemutatott Citroën Type H is az ő nevéhez fűződik.

– Izgalmas kihívás volt ennek megalkotása, mert teljesen eltérőek a 2CV és a Berlingo arányai. Ezért inkább az eredeti jármű általános hangulatát idéző aspektusára összpontosítottam az egyes dizájnelemek helyett – fogalmazott a tervező a Stellantis közleményében.

 

Fotó: Stellantis

 

Forrás: vezess.hu

További programok »

FEL