Madártávlatból, késő őszbe hajlóan is szép Békéscsaba belvárosa – galériával

2020. november 22. 12:58 | Mikóczy Erika

A pompázatos őszi színek így november vége felé már egyre rozsdásabbak, de azért még nem szürke a táj, hanem inkább kicsit olyan, mintha antikosították volna. Az utcán jártunkban-keltünkben ez nem annyira tűnik fel, de ha madártávlatból szemléljük, Békéscsaba belvárosa is más arcát mutatja.

„Hát nem igazi őszi nap van? Épp az a csendes melankólia, melyet úgy szeretek – mely harmóniát teremt élet és természet között... Egész lelkem rabul ejti, s ha madár lehetnék, mindenütt az ősz nyomában szállnék a világban” – írta George Eliot, azaz valódi nevén Mary Anne Evans angol írónő, aki 1819-ben éppen ezen a napon, november 22-én látta meg a napvilágot.

Ma már – legalábbis a járványmentes időkben – megtehetjük, hogy „szálljunk a világban”, repülőről csodáljuk meg azokat helyeket, ahová eljuthatunk. Amennyiben ez nem lehetséges, a technika jóvoltából szinte a világ minden pontját bebarangolhatjuk, minden szegletében és nevezetességében gyönyörködhetünk.

Mindemellett szívmelengető tud lenni, ha azokat az utcákat és tereket nézhetjük meg más szemszögből, amelyeken nap mint járunk, és a közvetlen életterünket jelentik. 

Most azt mutatjuk meg, milyen Békéscsaba belvárosa a lassan lombjukat vesztő fákkal, az egymás mellett sorakozó házakkal, az uszodára szinte paplanként fekvő új sátorral így november vége felé, madártávlatból. Tarsanak velünk!

 

Galéria

 

FEL