Ma zárja kapuit az adománypont, de a 1353-as adományvonal továbbra is hívható

December 23-án este zárja be ablakait az Ökumenikus Segélyszervezet adománypontja a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol idén november 23-tól várták a pénzfelajánlásokat. De az ünnepek alatt, egészen december 31-ig hívható a segélyszervezet 1353-as adományvonala. Ezzel a néhány másodpercet igénybe vevő mozdulatsorral 250 forintot lehet adományozni.
 
Amellett, hogy lehetőség nyílt megismerkedni a segélyszervezet munkájával, az adományponton található látványsütödében önkéntesek folyamatosan  mézeskalácsszíveket készítettek, hogy ezzel köszönjék meg az adományponton felajánlott pénzadományokat. A sütöde mellett adományboltot is működtettek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával lehetett adományozni. Nemcsak az adományponton, hanem a vásár egész területén lehetett csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. Aki bankkártyával fizetett, annak azt is felkínálta a Hellopay rendszer, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzá tudja adni a végösszeghez, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatta.
 

A négy héten át nyitva tartó házikóban 344 önkéntes 1558 órán át segítette a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtést, a mézeskalács sütödében pedig mintegy 20.000 db mézeskalácsszív készült. Jelentős volt a szervezet ünnepi segélyakcióiba bekapcsolódó önkéntesek száma is: a fővárosi ételosztáson további 99 fő összesen 341 órát szánt arra, hogy az adventi időszakban személyesen is részt vegyen a rászorulók megsegítésében.

Bár az adományponton kihelyezett persely bontására a vásár zárása után kerül sor, becslések szerint az adományok összege eléri a 2,1 millió forintot, ami nagyban köszönhető a helyszínen létrehozott, látogatókat vonzó sütödének.

 
A segélyszervezet köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki az év végi rohanásban is időt szánt arra, hogy önkéntes munkával segítse a rászoruló családokért indított adománygyűjtést és segélyakciókat. Akinek erre ideje nem jutott, de szívesen segítene, az az ünnepek alatt is, egészen december 31-ig hívhatja a Segélyszervezet 1353-as adományvonalát. Ezzel a néhány másodpercet igénybe vevő mozdulatsorral 250 forintot lehet adományozni.
Megosztás:

Címke: , , ,