Ma este élőben nézhetjük, ahogy az InSight űrszonda leszáll a Marsra

2018. november 26. 18:28 | behir

Ma este élőben nézhetjük, ahogy az InSight űrszonda leszáll a Marsra, a NASA honlapján is lehet követni a nagy eseményt.

Élőben is végignézhetjük, ahogy hétfőn közép-európai idő szerint 21 óra körül landol a Marson az InSight űrszonda. Az érdeklődők a NASA honlapján és a YouTube-on is figyelemmel kísérhetik az eseményeket.

A május 5-én útjára indított InSight lesz az első űrszonda, mely a vörös bolygóra száll a Curiosity 2012-es Marsra érkezése óta.

A szondát két mini műhold kíséri, melyeken keresztül kommunikálni fognak az űrszondával, amint az a vörös bolygó atmoszférájába lép, majd landol. A 694 kilogrammos űrszonda mintegy 485 ezer kilométeres utat megtéve érkezik a Marsra.

A NASA ezen az oldalon közvetíti majd élőben az eseményeket: go.nasa.gov/InSightLanding

 

Forrás: nuus.hu

További programok »

Világ

Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében

Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben; az Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésből kiderül az is, hogy a mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé válik, és a munkavállalók 50 százaléka alkalmazza már valamilyen formában, amely jelentős emelkedés a tavaly mért 32 százalékhoz képest.
08:42
FEL