Lovaskocsin hozott csomagot a Mikulás a békéscsabai tanyákon élőknek

2021. december 5. 14:55 | Hidvégi Dávid

Díszesen kivilágított lovaskocsival járta körbe a Mikulás Békéscsabán a fényesi tanyákat, hogy ajándékot vigyen a külterületen élő gyermekek számára. A több, mint öt éve tartó kezdeményezésben minden gyermek kapott egy aprócska ajándékot.

Rénszarvasnak öltöztetett ló, a 8 éves Tárdisz húzta azt a kivilágított kocsit vasárnap délután, amellyel megérkezett a Mikulás Békéscsabán fényesi tanyákra. Bár az időjárás nem kedvezett – egész nap szemerkélt az eső – ez sem tántorította el a télapót attól, hogy mosolyt csaljon a kisgyermekek arcára.

A hagyományoknak megfelelően 2005 óta járja Fényest lovaskocsival és lovas fogattal a Mikulás a Fényes és Térsége Egyesület szervezésében, a békéscsabai önkormányzat és a Szamos Marcipán jóvoltából. A kezdeményezés célja, hogy a szervezők szeretetet, örömet és egy kis kedvességet csempésszenek az emberek mindennapi életébe. A területen szétszórva élnek lakók, akik nagyon kevesen vannak. A Békéscsabai Fényesi Tanyák Lovas Baráti Köre már délelőtt is besegített egy másik csapatnak, amellyel karöltve több, mint 80 csomagot osztottak ki. A fényesi tanyákon 15 csomagot adott át a mikulás. Eredetileg három lovassal készültek, azonban az egyikük lebetegedett, így ketten maradtak.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid)

 

– A Mikulás idősebb Csercsa Sándor. Mivel a gyerekek várnak minket, így nagy bejelentkezés nem kell, amikor megérkezik egy-egy házhoz. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is ugyanúgy várnak minket. Általában a lovon és a Mikulás kezében lévő csengő, illetve a lovaskocsin szóló karácsonyi dalok azok, amik kicsalják az embereket a házakból – mondta Nógrádi Csilla, a program egyik főszervezője, ötletgazdája.

A programhoz bárki csatlakozhatott, aki kedvet érzett magában egy kis énekléshez, sétáláshoz, esetleg biciklizéshez, illetve ha épp van üresedés, fel lehetett kéredzkedni a lovaskocsira is. Volt néhány család, aki azért látogatott ki a város mellé, hogy a gyermekei élőben lássák a lovacskocsin érkező Mikulást.

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL