A fényesi tanyákra lovaskocsival érkezett a Mikulás

2023. december 2. 16:10 | Fajó Attila

Idén is lovaskocsival járta körbe a Mikulás Békéscsabán a fényesi tanyák területét, hogy ajándékot vigyen a külterületen élőknek. A kezdeményezés célja, hogy a szervezők az ünnepek közeledtével örömet és mosolyt lopjanak a lakosság szívébe.

– Nagyjából tíz évvel ezelőtt indult a történetünk, nem volt hivatalos háttér, egyszerűen csak szerettük volna egy kis ajándékkal meglepni az itt élő gyerekeket december 6-a és Miklulás közeledtével. Most már ott tartunk, hogy kinőttük a lovaskocsit. Van, aki saját lovával jön velünk, megfelelő ünnepi díszítésben, van, aki gyalogosan kísér bennünket, sőt, idén egy elektromos biciklistánk is akadt. Ez tényleg az örömszerzésről szól, a szándék tisztaságáról – jegyzi meg a főszervező Nógdrádi Csilla, akinek Ormay sori tanyájáról indult el a lovaskocsis Mikulás és kedves segítői. 

Bárki csatlakozhatott, aki kedvet érzett egy kis énekléshez, sétáláshoz vagy esetleg biciklizéshez, illetve üresedés esetén, fel is szállhatott a Mikulás lovaskocsijára. A nagyszakállú a fényesi tanyák területét járta körbe, majd útja a Lencsési úton a körgátig tartott.

Galéria

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL