Öröm a gyermekeknek – Lovaskocsival járta be a Mikulás a fényesi tanyákat

2022. december 5. 17:10 | Hidvégi Dávid

Díszes lovaskocsival járta körbe a Mikulás Békéscsabán a fényesi tanyák területét, hogy ajándékot vigyen a külterületen élő gyermekeknek. Az évek óta tartó kezdeményezésben minden gyermek kapott egy aprócska ajándékot, és idén további meglepetésekkel is készültek a program szervezői.

Szombaton nagy örömöt okozott a Mikulás a békéscsabai fényesi tanyákon élő gyermekeknek, hiszen mindegyikőjüknek vitt egy csomagot. Nemcsak azok kaptak meglepetést, akikhez ellátogatott, hanem azok is, akik összefutottak vele az utcán. A program főszervezője elmondta: azért álmodta meg a kezdeményezést, hogy ezzel másoknak is példát mutasson. Nógrádi Csilla hozzátette: szeretné, ha minél többen szerveznének ehhez hasonló Mikulás-akciót, akár lovakkal is.

– Mindig egy fix csomagszámmal készülök, és amint ezek elfogynak, már csak nyalókát adunk. Kortól függetelenül mindenki kap meglepetést, aki odajön kocsihoz és a Mikuláshoz. A lovaknak ez egy jó idomítóprogram, ők is évről évre jobbak, egyre jobban viselik a beöltözést – hangsúlyozta.

A Mikulás a segítőivel a fényesi tanyák területét járta körbe, majd végigment a Lencsési úton, egészen a körgátig.

További programok »

FEL