Lopásokból próbált meg pénzhez jutni a sarkadi férfi, elfogták a rendőrök

2019. július 4. 15:23 | behir

Elfogta a rendőrség azt a sarkadi férfit, aki az elmúlt két hónapban Békés és Bács – Kiskun megyében családi házakból, melléképületekből és gépkocsikból lopott. A férfit őrizetbe vették és lopás miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

 

 

A gyanú szerint több lopást elkövetett az a férfi, akit 2019. július 3-án 5 óra körül fogtak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Sarkadon.

A nyomozás adatai szerint a 27 éves Sz. Sándor 2019. május 3-án éjszaka bemászott egy békéscsabai lakóház udvarára és az ott parkoló kocsiból ellopott egy pénztárcát, a műhelyből pedig egy fűkaszát.

Egy hónappal később a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson szintén egy ház udvarán álló kocsit nyitott ki, és a kesztyűtartóból kivette az ott hagyott pénztárcát, benne több tízezer forinttal. Még ugyanezen az éjszakán a szomszédos ház kerítésén is átmászott és a garázsból ellopott egy láncfűrészt és egy légpuskát.

Egy héttel később, június 14-én ismét Jakabszállásra utazott és az éjszaka folyamán összesen öt lakóházba tört be. A házakban kutatást végzett, és ellopta az előszobákban illetve a konyhában tartott pénztárcákat, több százezer forint készpénzhez jutva ezzel. Az egyik házban egy ezüst nyakláncot is talált, amit szintén magához vett. Aznap este a lakásbetörések mellett megpróbált egy utcán parkoló autót is kinyitni, de megszólalt a kocsi riasztója, így abból nem tudott semmit elvinni.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói aprólékos munkával jutottak el a sarkadi férfihoz, aki elfogásakor megpróbált elfutni a rendőrök elől, de az összehangolt akció miatt erre esélye sem volt. Sz. Sándort előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették. Ellene többrendbeli lopás bűntett, lopás vétség és lopás vétség kísérlet bűncselekmények miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

Új magasból mentő szolgál Orosházán

Péntek reggel rendszerbe állították Orosházán a tűzoltóság új, magasból mentő gépjárművét. A speciális jármű már az első napon debütált: Pusztaföldvárra egy leszakadó faághoz riasztották a tűzoltókat.
15:41
FEL