Libamájfesztivál és szezonnyitás Gyopárosfürdőn

2017. május 16. 12:10 | Zsíros András

 

Május 18-tól 20-ig tart az év legnagyobb orosházi rendezvénye, a Libamáj Fesztivál, 20-án pedig megnyílik a gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő. Ezzel hivatalosan kezdetét veszi a turisztikai szezon – erről beszélt a 7.Tv Aktuális című hírháttér magazinműsorában Kiss László, a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke.

 

A fesztiválról a szakember elmondta, a libamáj és a hozzá kapcsolódó prémium termékek régóta Orosházához kötődnek, ezért is tekintették fontosnak, hogy a kezdetek után Budapestre került rendezvényt tavaly ismét „hazahozták” Békés megyébe. Így második alkalommal adhat ismét otthont Orosháza a nagy múltú gasztrokulturális eseménynek.

Kiss László a kiegészítő programokról is beszélt. Igyekeznek komplex kikapcsolódási lehetőséget nyújtani az egész családnak – fogalmazott. Hozzátette, a fürdőben is alapvető célkitűzés, hogy minden korosztály megtalálja a saját ízlésének megfelelő programelemet. A fesztiválon fellépők sora is ezt tükrözi. Emellett pedig a legkisebbeket ugrálóvárral, kalandparkkal és vidámparkkal várják.

Gyopárosfürdő kiemelt turisztikai attrakciónak számít a dél-békési régióban, miután a legnagyobb alapterületű fürdő, és az egyetlen gyógyhely a térségben. Az idegenforgalmi statisztikai adatok azt mutatják, sikerült a szakembereknek feltennie Gyopárosfürdőt az ország turisztikai térképére. Kiss László hozzátette, bár jó úton haladnak, ez a munka még nem ért véget, a továbbiakban minél erősebb marketingtevékenységgel, minél nagyobb rendezvényekkel és minél több kiegészítő programmal igyekeznek vonzóvá tenni a helyet.

A szakember emlékeztetett arra, hogy tavaly júniusban nyilvánították gyógyhellyé a fürdőt. A több mint másfél éves mérési folyamatok eredményeként – miután a levegő minőségétől kezdve a gyógyvíz összetételén át a zöldfelületek nagyságáig több szempontot is megvizsgálnak – olyan nívós gyógyfürdők mellé került fel a listára Gyopárosfürdő, mint Hévíz, Hajdúszoboszló, Bükkfürdő vagy Sárvár.

Elhangzott, erre igyekeznek nagyobb hangsúlyt fektetni, többek között ezért is alakítottak ki különböző terápiás csomagokat, amelyek a vendégek gyógyulását segítik elő. Ezek között megtalálhatók az őszi és téli időszak legkedveltebb szolgáltatásai, a szaunaszeánszok.

Kiss László hozzátette, a fürdő és a kiegészítő programok a város vendéglátó- és szálláshelyeinek forgalmára is jó hatással vannak. Ez pedig nemcsak a belföldi turizmusban jelentkezik: az elmúlt években megduplázódott a külföldi vendégek száma is, elsősorban a határmenti településekről érkeznek látogatók.

További programok »

FEL