Segítsünk Olinak!: Leukémiás kisfiúnak szerveznek jótékonysági családi napot

2022. október 4. 13:30 | Szabó Judit

Egy kaszaperi, kétéves kisfiú javára szerveznek szombaton, Gyulán jótékonysági családi napot és főzőversenyt.

Papp Olivérnél akut myeloid leukémiát (AML) diagnosztizáltak. Születésekor már voltak labor eltérései, onnan indult el a folyamat a kivizsgálás felé. Olivér kétéves, jelenleg Szegeden kezelik. A kisfiú keresztanyja elmondta, hogy Olivér jól viseli a kezelést, szemmel látható a javulás nála.

– Amikor megtudtuk, hogy ez ilyen volumenű rendezvény lesz, az nagyon meghatott minket. Én a kórházban dolgozom Gyulán, nem ismerek sok mindenkit. Nagyon jó érzés, hogy megmozdul a város Olivérért – fogalmazott Gulyás Edina.

A kezelések elején a kisfiú hónapokat töltött el a szegedi klinikán, ma már otthon éli mindennapjait, havonta kell kezelésre járnia, azonban a szülőknek ez így is megterhelő. A Hajrá Gyula Baráti Társaság ezért egy jótékonysági családi napot és főzőversenyt rendez, amelynek teljes bevételét a fiú kezeléseire ajánlják fel. 

– Ez lesz az első olyan rendezvényünk, ahol kimondottan egy személynek fogunk egész nap gyűjteni. Ebből szeretnénk majd hagyományt teremteni. Minden évben ebben az időpontban szeretnénk megszervezni az eseményt, és kiválasztani valakit, akinek abban az évben tudunk  összefogással segíteni – emelte ki Papp István, szervező.

A főzőversenyre már most is szép számban érkezett nevezés, de péntekig még nem késő jelentkezni. A résztvevő bármilyen ételt készíthet, azokból pedig a vendégek ehetnek. Gyűjtődobozok lesznek kihelyezve, amelyekbe bármekkora összeget fizethetnek majd az ételért. Emellett gyermekporgramokkal is készülnek a látogatóknak. 

A program ide kattintva tekinthető meg. 

 

További programok »

FEL