Leporolni a cirkuszt

2016. szeptember 12. 10:47 | behir.hu

Miközben a nagycirkusz művésztelepén a Lúdas Matyi próbái zajlanak a közben a  Fővárosi Nagycirkuszban leporolják az elmúlt 15-20 év porát.

Miközben a nagycirkusz művésztelepén a Lúdas Matyi próbái zajlanak a közben a  Fővárosi Nagycirkuszban leporolják az elmúlt 15-20 év porát, teljes egészében megtisztítják a kupolát, kimossák a magasban - ötszáz négyzetméteren - mindent eltakaró függönyöket és rendbe hozzák a porondot is.

A teljes körű takarítás nemcsak a manézst érinti, hanem a cirkusz teljes egészét: a kiszolgáló épületeket, a háromszáz négyzetméternyi istállót és az artisták fedett illetve (a lakókocsik számára) nyitott szállásait is -, mintegy ezernégyszáz négyzetméteren. A takarítás első hete alatt a porondmunkások gondos kezei több mint kétezer liternyi (három nagy konténer) hulladékot (port, szemetet, elhasználódott eszközöket, kellékeket és berendezési tárgyakat, illetve ez előző műsorban fellépők hátrahagyott használati tárgyait) gyűjtöttek össze.

A műsorok közötti un. „átállási” időben minden alkalommal történik hasonló takarítás, ám a jelenlegi attól különleges, hogy egy ilyen, teljes körű „ráncfelvarrásra” immár kilenc esztendeje nem volt példa.

A Fővárosi Nagycirkuszban ennek a takarításnak az alaposságával, a folyamatos működés feltételeinek felelősségteljes biztosításával és a jövőbeli produkciók minőségével készülnek az elkövetkezendő időszakra, amikor a tartalmában megújuló intézmény még a cirkusz „régi” épületében működik -, türelmesen várva, hogy három év elteltével átköltözhessen az új, modern közép-európai cirkuszművészeti központba.

forrás:fnc.hu

FEL