Lengyelországban is sikeresen szerepelt Gregor László

2019. július 2. 17:22 | behir

Gregor László, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club hosszútávfutója ismét erős hétvégén van túl, és most is remek eredményeket ért el.

Szombaton a lengyelországi Gdynia városában rendezték meg a PKO Grand Prix 10 km-es utcai futóversenyt, ahol a szervezők egy részszakasz hajrával is fokozták az izgalmakat. Az éjszakai verseny rajtja 23:59 perckor volt, így is több mint 3000 futó vágott neki a távnak. A részhajrá miatt komoly taktikai futás alakult ki, és bár Laci haladt át elsőként a részhajrá célkapuján, a nettó időmérés egy ukrán versenyzőt hozott ki győztesnek. A táv közben lévő erős beleváltások ellenére a csabai atléta igazán jó időeredményt ért el (30:33) és az 5. helyet szerezte meg.

 

Fotó: Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

 

Következő nap ismét egy esti versenyre került sor Rybnik városában. A rendkívül erős, ukrán és lengyel profi futókkal tarkított népes mezőny állt a rajtvonalhoz, hogy teljesítsék a két körből álló 21,1 km-es távot. Két versenyző az elején túl erős iramot diktált, de Gregor László inkább erejét jól beosztva kezdte meg a küzdelmet. A két ukrán versenyző a táv második felére lelassult, Laci ezt kihasználva utolérte őket, majd jókora fölénnyel és 66:41-es időeredménnyel nyerte meg a versenyt.

A mezőny erősségét jól mutatja, hogy a kenyai Mathew Kosgei csak a 4. helyet tudta megszerezni. Ezzel az idővel Gregor László megerősítette idei magyar ranglista vezetését.

Az atléta legközelebb Veszprémben, a Balaton Bajnokság keretén belül fog indulni 3000 méteres akadályfutásban. Laci ebben a számban is vezeti az idei ranglistát, azonban szüksége van még egy jó versenyre ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét az augusztusi csapat Európa-bajnokság válogatott keretébe.

 

További programok »

FEL