Lelki egészségről az egészségutcán

2017. augusztus 7. 11:57 | Mikóczy Erika

Kézműves foglalkozással, egészségtotóval és különböző játékokkal várták az érdeklődőket augusztus 5-én a Mentálhigiénés Egyesület tagjai és a Békés Mérték Közösségi Ház munkatársai Békéscsabán, a Szent István téren, az egészségutcában.

Fazekas Tamás a Békés Mérték Közösségi Háztól elmondta, hogy a pszichiátriai betegek és a szenvedélybetegek az állapotuk miatt, és gyakran az ehhez társuló anyagi nehézségeik miatt sokszor úgy érezhetik, hogy a társadalom perifériáján helyezkednek el. Az egyesületnél nekik igyekeznek segíteni egyebek mellett segítő beszélgetéssel, közösségi programokkal. Ezeken keresztül még az egyébként magukba zárkózó emberek is társaságban lehetnek, kicsit kinyílhatnak.

Az augusztus 5-én, Békéscsaba főterén rendezett egészségutcán külön az egészséggel kapcsolatos kérdőívekkel, játékokkal készültek, hogy megszólítsák az embereket.

A program a TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Békéscsaba MJV területén” című projekt keretében valósult meg, a Mentálhigiénés Egyesület szervezésében.

 

További programok »

FEL