Lélekemelés és szórakozás - farsangoltak a látássérültek

2024. február 24. 13:35 | Csiffáry Zsuzsanna

Ismét farsangi mulatságot tartott a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete, a Békés Megyei Könyvtár Lipták Pál termében. Ezúttal új programelemek is bekerültek a vidám rendezvénybe, ugyanis idén az ízlelőbimbóiknak is kedveztek a "mulatozók".  

A különleges eseményről Ádász István, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke adott tájékoztatást.

– A sorstársak ezúttal is vidám jeleneteket, verseket adtak elő, ám ezt megelőzően süteménykóstoló versenyre is sort kerítettünk, de idén sem maradhatott el a jelmezes megmérettetés. Ilyenkor rendszerint sok tagunk beöltözik, és nagyon élvezik, hogy kicsit mások lehetnek, mint egyébként a megszokott mindennapokban. Ha egy látó ember bejönne közénk, nem tudná megmondani, hogy látássérültek vagy vakok vagyunk – fogalmazott az egyesület elnöke.

Fotó: Balog Zsolt/Behir.hu

 

Ádász István arról is beszél, hogy eseményeiknek a szórakoztatás mellett lélekemelő hatása is van.  

– Valamennyi rendezvényünk, összejövetelünk remek lehetőség arra, hogy éreztessük tagjainkkal: fontos és nélkülözhetetlen részei az egyesületnek. De nemcsak mint a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületéhez tartozó személyek, hanem igyekszünk megerősíteni bennük, hogy magánemberként is rendkívüliek. Sokan nem mernek emberek közé menni vagy rendezvényeken részt venni, mert szégyellik magukat. Pedig ezt nem lenne szabad senkinek sem szégyellnie, hiszen ezt az állapotot nem mi választottuk, mi ezzel csak együtt élünk – nyomatékosította az elnök. 

Galéria

 

További programok »

FEL