Legyen a madaraknak is karácsonyuk

2023. december 22. 12:47 | Fajó Attila

A Körösök Völgye Natúrpark szervezésében madárbarátok lelkes csoportja gyűlt össze pénteken a Széchenyi ligetben, hogy madáreleséget helyezzen ki télire.

Gyebnár Emőke, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkatársa elmondta, Békéscsabán jelentős énekesmadár populáció él, akiket a hideg, télies időjárás beálltával némi madaraknak való elemózsiával kívánnak megvendégelni, egyszer s mind röghöz kötni, a liget fái közé szokatni. 

– Tollas kis barátaink megérdemlik a figyelmet, ilyenkor sótlan, olajos magvakat helyezünk ki a Natúrpark udvarán lévő és a ligeti fákra. A Natúrpark animátor csoportjának egy tagja Boldog-féle cinkeetetőket is készített, amelyeket szintén kihelyeztek az önkéntek madárbarátok. Továbbá diót, almát, sótlan szalonnát vagy egyéb állati eredetű zsíradékot is használunk, amire a cinkéknek is szüksége van a télen – fogalmazott Gyebnár Emőke. 

A Natúrpark gondozásában futó, Fogadj örökbe egy madáretetőt! program hasonló alapelvek mentén működik, miszerint neveljük a felnövekvő generációt környezettudatosságra és arra, hogy barátságban legyen a természettel, amely rengeteg kincset rejt az ember számára. 

Galéria

További programok »

FEL