Legyél te is Laci!

2023. december 1. 15:34 | Such Tamás

A békéscsabai Siti Laci nap mint nap gyűjti és szelektálja a hulladékot. A közlekedésben is példát mutat, hiszen járgányait nem lehet nem észrevenni.

Siti Lacinak a munkája a hobbija/a hobbija a munkája. Nappal egy hulladékgyűjtő cégnél rakodó, s miután szögre akasztja a hivatali melót, rápattan a triciklijére és a nyakába veszi a Lencsésit. Fix pontokat: szemetestárolók, kisboltok, intézmények stb. érintve gyűjt.

Ebben az időszakban – különösen az óraátállítás óta – sokkal hamarabb sötétedik, mint a nyáron. Ettől függetlenül a zord időjárás sem tántorítja el a közlekedéstől.

 

Mindezzel kapcsolatban Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondja, télen többet kell szürkületben, sötétben, borult időben közlekedni, a balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy látszódjunk.  

– A rendőrség a Facebook oldalán hívja fel erre a figyelmet egy olyan videóban, amelyben feltűnik Siti Szelektív Laci és az egyik egyedülállóan felszerelt kerékpárja. „Legyél Te is olyan, mint Laci!” – kéri a rendőrség. Láss és látszódj azért, hogy mindenki hazaérjen – fűzi hozzá.

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL