Légy te a változás és tedd jobbá a világot! – az Alföldvíz rajzpályázata

2023. február 21. 18:18 | behir.hu

Légy te a változás, és tedd jobbá a világot! címmel rajzpályázatot az Alföldvíz Zrt. A legjobb alkotások készítői összesen 600 ezer forint értékű kirándulást nyerhetnek.

Az egyik legnagyobb hazai víziközmű-szolgáltató, az Alföldvíz Zrt. rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és általános iskolásoknak a víz világnapja alkalmából. A legszebb művek alkotói 600 ezer forint összértékben nyerhetnek kirándulást csoportjuk és osztályuk részére. Az Alföldvíz felelős szolgáltatóként kiemelt feladatának tekinti a környezetszennyezés csökkentését, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, és a hazai vízkincs védelmét.

Március 22-e a víz világnapja, melynek a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban megrendezett Nemzetközi Környezet és Fejlődés Konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése. Első alkalommal egy évvel később, 1993-ban tartották meg, ebben az évben 30 éve ünnepeljük.

A 2023-as víz világnapja nemzetközi mottója: Légy te a változás, és tedd jobbá a világot! A világnap arra hívja fel a figyelmet, hogy óvjuk meg a vizeinket és a környezetünket, minden jó irányba tett lépés segít ebben. A víz maga az élet, akárcsak a levegő. A gyerekeknek, a családoknak, az óvodáknak, az iskoláknak, és a kisebb-nagyobb közösségeknek is felelőssége, hogy a mindennapi vízhasználati szokásaink megváltozzanak, hiszen közös érdekünk, hogy takarékosan bánjunk a vízzel.

Ennek jegyében hirdet az Alföldvíz rajzpályázatot a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak.

A pályázóknak rajzon vagy festményen kell bemutatniuk, hogy miért fontos számukra, mindennapi kincsünk, az ivóvíz, mit tesznek annak védelme érdekében.

Az Alföldvíz március 14-éig várja a pályaműveket.A pályázaton a legjobb alkotások beküldői megnyerhetik óvodai csoportjuk, iskolai osztályuk kirándulását a kiírás szerint, összességében 600 ezer forint értékben.

A pályázati feltételekről részletes információ a szolgáltató honlapján, az alfoldviz.hu weboldalon olvasható.

Az eredményhirdetésre március 21-én kerül sor.

 

 

További programok »

FEL