Legjobbak között az Acoustic Planet - Békés megyei csapat a DAL 2019 műsorában

2018. december 23. 13:12 | Szabó Rita

Megvan 2019 harminc legjobb dala. A közelmúltban hirdették ki, hogy ki az a 30 zenész és zenekar, aki bejutott az Eurovízós Dalfesztivál magyarországi válogatóműsorába. Békés megyéből az Acoustic Planet együttes küzd az élő műsorban azért, hogy jövő májusban képviselhesse Magyarországot Tel-Avivban, a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az együttes Nyári zápor című dalát egy békéscsabai szórakozóhelyen hallhatta előszőr a helyi közönség. A rajongók örömmel fogadták a zenekar sikerét, amikor megtudták, hogy a csapat bejutott az Eurovízós Dalfesztivál magyarországi válogatóműsorába.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, feltétlen szavazni is fogok ha elkezdődik a műsor, sőt mindenkit megkérek, hogy szavazzon rájuk és remélem, hogy ők nyernek - nyilatkozta Tóth Ádám.

A szerzeményt 416 pályaműből választotta ki a szakértőkből álló zsűri. Ez az eredmény nem csak az együttesnek elismerés, hanem a dalszerzőnek is.

– Egyik oldalról simogatja a lelkemet, hogy, mint dalszerző a 416 pályaműből a legjobb 30 közé bejutott az egyik művem, de összességében nem egyéni sikerként élem meg, hogy a szerzeményem bent van a DAL 2019 műsorában. Inkább úgy gondolok erre az egészre, hogy a csapatunk, az Acoustic Planet, az én kis családomnak sikerült bejutnia Békés megyéből ebbe az országos versenybe - fogalmazott Kölcsey Szabolcs az együttes dalszerzője, gitárosa.

A dalszerző hozzátette: a Nyári zápor megírásakor az életből inspirálódott, olyan emlékekből amelyek nyomot hagytak benne. Hangsúlyozta: a zeneszám nem kifejezetten a műsorra készült, csak később döntöttek úgy, hogy beneveznek a DAL 2019 versenyre.

– Született egy dal, ez a Nyári zápor, ami nagyon megtetszett már rögtön elsőre, amikor Szabi megmutatta. Azután pedig felötlött bennünk a gondolat, hogy mi lenne, ha ezt a művet beneveznénk a műsorba, hiszen az egy méltó környezete lenne a dalnak.  Igazából így indult ez az egész, de arról álmodni se mertünk, hogy egyáltalán bejutunk, vagy netalán tán mi képviselhetjük az országot egy ilyen versenyen - erről már a csapat énekesnője, Zsombok Réka beszélt nekünk.

Az énekes hozzátette: még most is hihetetlen számukra ez az új helyzet. Izgatottan készülnek a megmérettetésre, sokat próbálnak és bíznak abban, hogy az élő műsorban megtudják mutatni mindazt, ami bennük van.

 

További programok »

FEL