Leforgattad már a videót Dél-Békésről?

2016. május 31. 08:04 | behir.hu

Dél-Békésben szeretnék élni! Ezzel a címmel mutatja be videópályázatát a Calendula Terv Békés megyei középiskolásoknak, főiskolásoknak és egyetemistáknak. A győztes két társával ott lehet a Forma 1-es Magyar Nagydíjon, a szerencsés szavazó pedig utazhat a Magyarország-Portugália Eb-meccsre Lyonba, illetve kikapcsolódhat az V. Sör-Virsli Fesztiválon. A cél: erősíteni az identitástudatot, és felhívni a figyelmet Dél-Békés értékeire.

Hogyan látja egy fiatal Dél-Békést? Miért jó itt élni, és miért tervezik a térségben a jövőjüket? Ezekre a kérdésekre várják a választ Békés megyei középiskolásoktól, felsőfokú oktatási intézményekben tanulóktól annak a videópályázatnak a keretében, mely május 21-én indult, és július 8-ig tart. Simonka György szövetségi elnök szerint a videópályázat célja: Arra ösztönözzük a fiatalokat, mutassák meg, mit tartanak legfőbb értéknek Dél-Békésben, vagy épp miért érzik úgy, itt otthon vannak.

A pályázatnak – a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség küldetésnyilatkozatához igazodva –célkitűzése a térség társadalmi, gazdasági, kulturális értékeinek bemutatása, hiszen ez ad Dél-Békésnek stabilitást, és az itt élő embereknek identitást. A videópályázat egy kiváló lehetőség az értékbemutatás és az önkifejezés mellett a példamutatásra is.

Minden beérkezett pályaművet ismert, elismert közéleti személyiségekből álló zsűri lektorál, ezt követően töltjük fel a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség www.calendulaterv.hu honlapjára. Itt július 9-éig tart a szavazatok gyűjtése. A nyertes az, akinek a videója a legtöbb voksot kapja, eredményhirdetés július 10-én. A nyertes pályázó és két kísérője ott lehet az idei Forma 1-es Magyar Nagydíjon, de a szavazók között is sorsolunk: elsőként belépőt a június 22-i Magyarország-Portugália labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésre Lyonba, majd a július 15-17-e közötti V. Sör-Virsli Fesztiválra.

Aki most lemaradna, se bánkódjon: a pályázat keretében újabb fordulókat hirdetünk további értékes nyereményekért.

Részletek: www.calendulaterv.hu

www.facebook.com/calendulaterv

Kapcsolat: info@calendulaterv.hu

FEL