Lebuktak a trükkös lányok

2023. április 20. 20:12 | behir.hu

Két békéscsabai nő károsított meg egy budapesti férfit Békéscsabán. Ismerkedés után egyikük lekötötte a figyelmét, míg a másik nő ellopta a bankkártyáját és pénzt vett le a számlájáról. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Egy Budapesten élő férfi tett bejelentés a rendőrségre, mert elmondása szerint egy nagyobb összeget emeltek le a bankszámlájáról, mikor Békéscsabán járt. A férfi elmondta, hogy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy békéscsabai nővel, akihez 2022. január 23-án el is utazott.

A nő egy családi házban fogadta, de nem egyedül, egy másik nővel, akit az unokahúgaként mutatott be, és megkérte a férfit, hogy vigye el őket vásárolni. Az üzletben élelmiszert és mosószert vettek, amit a férfi a kasszánál bankkártyával fizetett ki. A nők ekkor megfigyelték, hogy milyen kódot üt be, majd amikor visszamentek a házba, az idősebbik nő az egyik szobában kettesben maradt a férfival.

A gyanú szerint fiatalabb társa ekkor kivette a férfi kabátjából a pénztárcáját és a bankkártyájával egy nagyobb összeget vett le az egyik közeli bankautomatából. Még azelőtt visszaért a házba, mielőtt a társa és a férfi kijött volna a szobából. Mivel a pénzfelvételről a férfi nem kapott értesítést csak másnap vette észre, hogy meglopták. A rendőrök a bejelentés után azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves és 47 éves békéscsabai nőket, akik ellen csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a büntetőeljárás iratait 2023. április 19-án továbbították az ügyészségre.

További programok »

Kék hírek

FEL