Lazító intézkedések: Kinyitnak az éttermek, kávézók teraszai

2020. május 6. 18:26 | Csiffáry Zsuzsanna

Május 4-től újra megnyitották kapuikat az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei. A lazító intézkedések vidéken léptek érvénybe, Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak.

A miniszterelnök a múlt szerdai kormányülés után jelentette be, hogy a védekezés első szakasza lezárult. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a következő szakaszban megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon.

Ennek értelmében vidéken az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak.

Több helyi étterem már a hétfői napon megnyitotta kapuit, az óvintézkedéseket és előírásokat betartva. 

Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy odafigyelnek az asztalok kellő távolságára, valamint a folyamatos fertőtlenítő takarításra is. A mosdókat is a vendégek rendelkezésére bocsájtják. A vezérigazgató azt javasolja, hogy amennyiben valaki rosszul érzi magát, inkább szállítsa az ételt otthonába, ezzel is védve mások egészségét.

 

Galéria

 

– Az asztalokat másfél méteres távolságra helyeztük el egymástól, illetve a bejáratnál biztosítottunk kézfertőtlenítőt a vendégek számára – mondta el Mokran Róbert, egy helyi étterem vezetője. 

 

 

Az egyik belvárosi kézműves söröző május 6-tól újra a teraszán fogadja vendégeit.

– A Békéscsabai Turisztikai Egyesülettel együttműködve, illetve tagjukként fokozottan figyelünk az előírások betartására, és nyomon követjük ezeket. Az asztalok másfél méteres távolságra helyezkednek el. Bent nem lehet tartózkodni, amennyiben mosdóhasználatról van szó, akkor csakis maszkban jöhetnek be a vendégeink – tette hozzá Szantner-Nagy Annamária média asszisztens 

 

 

Az éttermek üzemeltetőinek az elmúlt hetekben arra is lehetősége nyílt, hogy nagyobb feladatokba, felújításokba kezdjenek.

– Eddig a beütemezett karbantartási munkálatokat a vendégek zavarása nélkül tudtuk elvégezni, belül teljeskörű felújításokat végeztünk – fűzte hozzá Kopp Márton étterem tulajdonos. 

 

 

 

További programok »

Itthon

2023-ban is keres kiképezhető kutyákat a NAV

Ismét vásárol olyan kutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra.
2023. január 30. 18:20
FEL