Látványos animáción a 41. városi gyermekrajz-verseny legjobb alkotásai!

2019. április 29. 16:33 | behir

A Rőzsehordó nő, az Ásító inas és más híres Munkácsy festmények ihlették a 41. városi gyermekrajz-verseny alkotásait. A legjobban sikerült munkákból nyílt kiállítás a hétvégén, sőt, az alkotások videós formában is megtekinthetőek!

A szombaton, a Munkácsy Mihály Múzeumban megnyílt kiállításon hirdették ki a rajzpályázat eredményeit, amely mellett a díjazott alkotásokból készített kisfilmet tekinthették meg a megnyitón résztvevők. Az animációt, a Munkácsy Mihály Múzeum megbízásából, Berényi-Nagy Vanda, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. munkatársa készítette.

 

 

Ezúttal 446 gyermek ragadott ecsetet vagy ceruzát és küldte be alkotását. A szervezők azt kérték, hogy a diákok Munkácsy Mihályról vagy egy híres festményéről szóló képet alkossanak. A gyerekek leginkább a köpülő asszonyt, a rőzsehordó nőt és az ásító inast formázták meg sajátos látásmóddal, ecsetkezeléssel, kicsit újraértelmezve a híres festményeket. A kiállításról bővebben ide kattintva olvashatnak!

További programok »

Kultúra

Farsangi népszokásokról tartottak előadást

A Lencsési Közösségi Házban hagyomány, hogy a nagyobb ünnepkörökhöz kapcsolódóan egy-egy rendezvénysorozatot szerveznek, melyek nem csak a közösségi ház állandó látogatóinak szólnak, hanem minden érdeklődőnek. Ezúttal a nyugdíjas klub vendége Ando György volt, aki a farsangi néphagyományokat vette sorra.
2020. február 24. 16:38
FEL