Lámpás az Élővíz-csatorna partján

2015. november 12. 06:41 | behir.hu

Békéscsabán több óvodában is hosszú évek óta hagyomány a Márton napi mulatság. A Ligeti sori óvodában ünnepi műsort rendeztek, majd a felvonuláson kicsik és nagyok lámpásokkal a kezükben sétáltak az Élővíz-csatorna partján.

A legkisebbek versekkel és dalokkal készültek a különleges alkalomra. A Márton napi ünnepséget a Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatja.

- Ez egy Németországból származó hagyomány és szeretnénk, ha továbbra is a városban egy különleges esemény legyen a gyerekek, illetve a családok számára – fogalmazott Bíró-Laczkó Viktória, a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselője.

A Ligeti sori óvodában több éve nagy hagyománya van ennek a rendezvénynek. Közel húsz éve minden esztendőben megszervezik a felvonulást.

- Nagyon fontos, hogy a gyerekekben a szeretet, a segítségnyújtás csíráit elültessük és egy olyan kis ünnepséget rendezzünk, ami közel áll hozzájuk. Ők ilyenkor a szülőkkel együtt az óvodánk körül viszik a lámpást, abban a fényt, ami a szeretetet, a segítségnyújtást, a megértést és az elfogadást jelenti – árulta el dr. Péter Józsefné, a Kölcsey Utcai és Ligeti sori Óvoda vezetője.

Az ünnepi műsor után mindenki meggyújtotta a saját lámpását és elkezdődött a felvonulás az Élővíz-csatorna partján. A közös sétát a mostani óvodások is élvezték és azok is, akik már elballagtak, de erre az alkalomra visszatértek az óvodába.

- Mindig is nagyon szerettem ezt a Márton-napot, szinte az óvodában ez volt a kedvenc ünnepem – árulta el egy iskoláskorú kislány.

Az ünnepséget a hagyományoknak megfelelően jövőre is megrendezik majd.
 

FEL