Lakossági fórumot tartott a Jobbik Békéscsabán

2017. április 20. 18:06 | Knyihár Mihály

A Helyőrségi Klubban tartotta meg lakossági fórumát a Jobbik. Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője azért látogatott el Békéscsabára, hogy tájékoztassa a lakosságot egy európai polgári kezdeményezésről a bérunió témájában.

Gyöngyösi Márton elmondta: március 13-án megalakult egy polgári bizottság, ennek keretében a Jobbik Magyarországért Mozgalom nyolc másik közép-kelet európai országgal összefogva megfogalmazta  az egyenlő munkáért egyenlő bért elvére épülő kezdeményezést.

A párt ezt eljuttatta az Európai Bizottsághoz, amely május végéig köteles eldönteni, hogy befogadja-e vagy elutasítja azt.

Amennyiben az előbbi teljesül, úgy 1 millió uniós polgár aláírásával lehet szentesíteni és érvényre juttatni a kezdeményezést - tette hozzá a képviselő.

A Jobbik szerint a rendszerváltás, majd az uniós csatlakozás óta semmit sem tett azért egyik kormány sem, hogy a bérek közeledjenek a nyugat-európaihoz, valamint azért, hogy csökkenjen a kivándorlás. A párt abban bízik, hogy kellően felkelti országjárásával  a kormány figyelmét.

Gyöngyösi Márton elmondta, a Jobbik bízik a sikerben, mert azt látják, most már nem csak arról szól a kormányzati propaganda, hogy hány munkahelyet teremtettek, hanem elkezdett a kormányzat is arról beszélni, hogy a minimálbér és a bérszínvonal emelése, mennyire fontos az országnak.

A képviselő megjegyezte, volt már arra példa, hogy a kormányt ellenzékből tettekre is sikerült rászorítani.

További programok »

FEL