Lakossági fórum Mezőmegyeren

2018. március 29. 17:10 | behir.hu

„Nem akarok abba a vitában partner lenni, hogy ki mond igazat. Abban akarok partner lenni, hogy a szeretet városom és a környezete fejlődjön” – jelentette ki Herczeg Tamás, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője egy kérdésre válaszolva Mezőmegyeren, ahol Hanó Miklós alpolgármesterrel és dr. Ferenczi Attila Fidesz frakcióvezetővel tartott lakossági fórumot.

 

A Mezőmegyert érintő fejlesztések, a települést érintő problémák jelentették a fő témáit a „Beszélgessünk…” rendezvénysorozat Arany János Művelődési Házban megtartott legutóbbi állomásán. Hanó Miklós alpolgármester, egyben a körzet önkormányzati képviselője arról beszélt, az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek: Mezőmegyeren négy utca újult meg, megépült a focipálya mellett az öltöző, létrejött egy fitness park és folyamatban van egy 20 x 40 méteres műfüves pálya kialakítása. A Területi és Településfejlesztési Operatív Programon nyert forrásból megtörténik a Művelődési Ház felújítása, energetikai korszerűsítése, valamint kialakításra kerül egy családi park. Szintén fejlesztik 65 millió forint értéken az Idősek Klubja épületét, amely 110 négyzetméter alapterülettel bővül. 1,3 milliárd forintból szélesítik, felújítják, s ahol eddig nem volt, ott kialakítják a mezőmegyeri és Berényi úti kerékpárutat, ami biztonságos közlekedés tesz majd lehetővé a megyeszékhely központjáig.

A fejlesztésekkel kapcsolatban dr. Ferenczi Attila kijelentette, a mintegy 12 milliárdos éves költségvetéssel rendelkező Békéscsaba, az Orbán Viktor vezette kormánynak köszönhetően a Modern Városok Program keretében egyedülálló lehetőséget kap. A több, mint 80 milliárdos fejlesztési forrás soha nem látott fejlődést eredményezhet a következő években, de azt is látni kell, hogy ez a forrás csak akkor áll majd rendelkezésre, ha a jelenlegi kormány vezeti a következő négy évben is az országot. Mint mondta, „A Modern Városok Programot ez a kormány hirdette meg. Nem volt kötelező ez a program. Azért hirdette mega kormány, hogy fejlődjön a vidék.”

Herczeg Tamás, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje több kérdést is kapott a programjával, terveivel kapcsolatban. Úgy fogalmazott, ha önállóan indulna, lenne önálló programja is. Mivel a Fidesz-KDNP színeiben indul, így ennek a pártszövetségnek a programjával egyetértve, a jelenlegi kormány céljaival azonosul. Ugyanakkor szociális tanácsnokként úgy látja, számos olyan törvényjavaslat kidolgozásában venne részt, amely a szociális és családügy területét érinti. Kiemelte, az uniós államok közül Magyarország – a költségvetéshez viszonyított százalékos arányban – a második legtöbb támogatást nyújtja a családoknak. Ebben benne van az ingyenes iskolai étkeztetés, az ingyenes tankönyv, az örökösödési adó eltörlése, a családi adókedvezmény, a CSOK és mégszámtalan, az elmúlt években bevezetett intézkedés. Az egészségüggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, a megelőzésben, az egészségesebb életmódra ösztönzésben kell előre lépni. A helyi ügyek kapcsán kijelentette, a megye fejlődéséhez erős megyeszékhelyre és virágzó városkörnyékre van szükség.

További programok »

Politika

Gyapjasné Béres Enikő nyerte az időközi választást Orosházán

A Momentumos Sebők Éva listán országgyűlési mandátumot szerzett, ezért lemondott önkormányzati képviselői tisztségéről. Vasárnap ezért időközi választást írtak ki Orosházán, az ötös számú körzet képviselőjének helyére, ahol négyen indultak.
2022. augusztus 8. 13:04
FEL