U17-es labdarúgó Eb: A csabai Dávid Zoltánnal csoportelső a magyar válogatott

2019. május 10. 20:00 | behir

A magyar válogatott a harmadik mérkőzését is megnyerte az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon: Preisinger Sándor szövetségi edző együttese pénteken 3-2-re nyert az oroszok ellen, így csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé.

Az U17-es nemzeti csapat az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a négyes favoritja, Portugália ellen, majd kedden az izlandi gárdát is megverte, 2-1 arányban, így már továbbjutóként várta az utolsó csoport utolsó fordulóját.

A magyar csapat kezdőjében ezúttal lehetőséget kapott a Békéscsaba 1912 Előre védője, Dávid Zoltán is, aki végigjátszotta az összecsapást - írja a hazai szövetség hivatalos oldala.

Az összecsapáson Egor Shapovalov szerzett vezetést az oroszoknak, de a magyar csapat Németh András és Major Sámuel találataival fordított. A 87. percben Aslan Mutaliev ugyan kiegyenlített, azonban a 94. percben Németh újra betalált és kialakítota a 3-2-es végeredményt. Preisinger Sándor együttese 100 százalékos teljesítménnyel, 9 ponttal megnyerte a csoportját a 6 egységet szerző Portugália előtt. 

A magyar válogatott a legjobb nyolc között Spanyolországgal találkozik, hétfőn.

 

További programok »

FEL