Labdarúgó Magyar Kupa: Szenvedős csabai továbbjutás

2018. október 31. 20:15 | behir

Három Békés megyei együttesből kettő versenyben maradt a Magyar Kupa idei kiírásában. Az NB II-es Békéscsaba 2-0-ra nyert Tatabányán, a harmadosztályú Füzesgyarmat a szintén NB III-as THSE-Szabadkikötő csapatát búcsúztatta. A megyei első osztályú Szarvas ugyan megnehezítette az élvonalbeli Haladás dolgát, végül azonban 3-1-es vereséget szenvedett.

A Békéscsaba 1912 Előre a szebb napokat megélt, jelenleg megyei első osztályú Tatabánya otthonába látogatott. A liláknak nem volt egyszerű dolguk, de a 73. percben Gránicz Patrik, öt minutummal később pedig Hursán György is a kapuba talált, így az Előre 2-0-s győzelmet aratott.

A Füzesgyarmat a szintén harmadosztályú, fővárosi THSE-Szabadkikötő gárdáját fogadta. A hazai együttes Lukács Zsombor és Kinczel Ervin találataival bejutott a legjobb 32 közé.

A legnehezebb feladat a megyei első osztályú Szarvast várta, hiszen az élvonalbeli Haladást kellett vendégül látnia. A házigazda jól tartotta magát, azonban a 39. percben egy szemfüles, gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kovács Lóránt vezetést szerzett a szombathelyieknek. A fordulást követően nem adta fel a Szarvas és a 77. percben egy látványos találattal Farkas Norbert egalizált. A találkozó előtt esélytelenebbnek vélt Békés megyei csapatnak voltak lehetőségei a továbbjutásra, azonban a végén nem borult a papírforma. Kovács Lóránt a 82. percben, majd a 91. percben is betalált, így a Haladás 3-1-es sikert aratott.

 

További programok »

FEL