Labdarúgó Magyar Kupa: Az Előre sikerrel vette a mádi akadályt

2017. október 25. 17:59 | Kovács Dávid

A Kondoros elleni sikeres bemutatkozás után is kötelező feladat várta a Békéscsaba 1912 Előre együttesét a Magyar Kupában. Boér Gábor csapata a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban szereplő Mád otthonába látogatott és magabiztos, 4-1-es győzelemmel jutott tovább.

A csabaiak a bajnokságban nincsenek a legjobb sorozatban a Váctól és a Szolnoktól is vereséget szenvedtek a Merkantil Bank Liga legutóbbi két fordulójában. A megyei I. osztályban szereplő Mád még rosszabb formában van, ugyanis legutóbb szeptember közepén nyert bajnoki találkozót. A kupában a Felsőtárkány legyőzésével jutott a következő körbe a kiscsapat.

A kupamérkőzésen a csabaiak vezetőedzője olyanoknak is lehetőséget adott, akik kevesebbet játszanak a bajnokságban, így Babinyecz Balázs, Eszlátyi István, Szalai Dániel és Tóth Dániel is a kezdőben kapott helyet. A lilák lassan tudták feltörni a mádiak védelmét, végül Eszlátyi István törte meg a gólcsendet a 38. percben. A támadó második góljáét szerezte a kupasorozatban. A félidő előtt Tóth Dániel talált be, majd a fordulás után két perccel Birtalan Botond zárta le a nyitott kérdéseket (0-3). A Mád Bakos Zsolt révén szépített, de az utolsó gólt Viczián Ádám szerezte, így a Csaba 4-1-es győzelemmel jutott a legjobb 32 közé.

A két másik Békés megyei csapat közül az NB III-as Füzesgyarmat a szintén harmadosztályú Cigánd otthonában 1-1-es döntetlen után 11-esekkel vérzett el. Az előző körben a másodosztályú Mosonmagyaróvárt búcsúztató megyei I. osztályú Szarvas a szebb napokat megélt Salgótarjáni BTC otthonába látogatott. A Békés megyei gárda a 2-2-es rendes játékidő után két gólt szerzett a hosszabbításban és 4-2-es sikerével folytatja menetelését.

 

További programok »

FEL