Labdarúgás: Vereséggel indította a szezont a csabaiak U19-es csapata

2018. augusztus 25. 16:07 | Papp Ádám Sándor

Szombaton játszotta a 2018/19-es szezon első mérkőzését a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19-es csapata, a Kórház utcai műfüves pályán. A lila fehérek a Vasas Kubala Akadémiát fogadták, a fővárosiak 1-0-s sikerükkel hazavitték a három pontot.

A mérkőzést jól kezdte a lila-fehér együttes, kiegyenlített első 10-15 percet láthatott a publikum, azonban Tóth Dárius révén a 14. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A gólt követően a félidő végéig a fővárosiak domináltak. Eközben a csabai csapat is dolgozott ki helyzeteket, de újabb gól nem született a szünetig.

A második játékrészben a Vasas többször is ostromolta a hazai kaput, a csabaiak debütáló kapusa Szabó Dávid több bravúrt is bemutatott, így az eredmény a hármas sípszót követően 1-0 maradt. Ezzel a tavalyi bajnok piros-kékek megszerezték idei első győzelmüket, azonban a lilák sem lehetnek annyira szomorúak, hiszen a mérkőzés alapján fel tudták mérni, hogy milyen erőt képviselnek és mi az a játékelem, amin még dolgozni kell - árulta el a csabaiak U19-es csapatának edzője.

- Várakozással tekintettem a mérkőzés elé, nemrég vettem át a csapatot. Hathetes felkészülésen vagyunk túl, még egy kicsit keressük a helyünket. Az a fő cél, hogy ezek a gyerekek, akik a felnőtt futball határán vannak, játéklehetőséghez jussanak és eközben próbáljuk őket segíteni ebben az átmeneti időszakban, hogy miként hozzák ki magukból a legjobbat - emelte ki Szekeres Lajos.

 

További programok »

FEL