Labdarúgás: Priskin Tamás Győrben folytatja

2020. január 20. 09:46 | Hidvégi Dávid

Tovább erősödnek a Békéscsaba 1912 Előre ellenfelei az NBII-es bajnokságban, miután a Ferencvárostól érkezett támadó az ETO FC Győr együtteséhez.

2,5 évre szóló szerződést kötött Priskin Tamással az ETO FC Győr – számolt be a hírről a klub honlapja. A 63-szoros magyar válogatott támadó legutóbb az NBI-es bajnoki címvédő Ferencváros játékosa volt, így a budapesti kilencedik kerületből tette át székhelyét a Rába parti együtteshez. A 33 esztendős játékos korábban már játszott Győrben, ahová először tizenhárom évesen került, majd rendkívül fiatalon, mindössze tizenhat esztendősen a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott.

A csatár 19 esztendősen Angliába igazolt, ahol többek közt megfordult a Watforban, az Ipswich Townban és a Swansea Cityben is. Ezután Oroszország felé vette az irányt, majd egy izraeli és egy ausztriai kitérőt követően 2015-ben egy szezonra visszatért Győrbe, majd a legpatinánsabb szlovák egyesülethez, a Slovan Bratislavához távozott. Szlovákiában két idényt követően felkeltette a Ferencváros érdeklődését, ahol végül nem tudott alapemberré válni, így egy szezonra kölcsönbe került a Szombathelyi Haladáshoz. Habár Priskin az elmúlt félévben végig az FTC rendelkezésére állt, Sergei Rebrov vezetőedző nem számított a szolgálataira. A csatár az új klubjában a 30-as számú mezben fog játszani.

Az ETO FC Győr jelenleg a Merkantil Bank Liga ötödik helyén áll, amely együttes legközelebb az utolsó előtti fordulóban, május 10-én játszik a Békéscsabával. A két csapat első párharcán 1-1-es végeredmény született a Kórház utcai stadionban.

További programok »

Sport

Nőgyógyászati onkológiai világnap a Mályvavirággal és a BRSE csapatával

Szeptember 20-a tavaly óta a nőgyógyászati onkológiai világnap, melyet az ESGO ENGAGe európai betegszervezetek szövetsége hívott életre. A világnap célja, hogy nemzetközi szinten, összefogással - segítségül hívva a sportot - hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati daganatos betegségekre, a megelőzésre, a tünetekre, a kezelés lehetőségeire.
14:04
FEL