Labdarúgás: Negyedik hazai sikerét aratta az Előre

2017. november 19. 19:35 | Kovács Dávid

Két nyeretlen mérkőzés után a Dorog csapatát fogadta a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A lilák szűk negyedóra után kettővel vezettek, a végén pedig 3-1-re nyertek.

A csabai gárda két nyeretlen meccs után készült a javításra, a vendégeknek pedig két kulcsjátékosukat, Lénártot és Mészárost kellett pótolniuk a Kórház utcában. A vendégek a „csapatbuszon ragadtak”, a 7. percben Gránicz egy jó kiugratás után gurított Birtalan Botond elé, aki 13 méterről lőtt a léc alá (1-0). Az első negyedóra végén már kettővel ment az Előre: Németh Ádám rántotta le Grániczot a tizenhatoson belül, Gyarmati II Tibor játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőnél Vajda kapus balra, a labda pedig jobbra ment, Birtalan tizenegyedik bajnoki találatát ünnepelhette (2-0). A dorogiak lassan érkeztek meg a meccsbe, az első kapura lövésüket a 29. percben jegyezhettük fel, egy szöglet után Kovács Dániel lőtt, Rybansky bravúrral védett. A lilák uralták az első félidőt, de a harmadik gólt nem sikerült megszerezniük.

A félidőben cserélt a Dorog mestere, Schindler Szabolcs Berkó Ádámot küldte pályára, ráadásul más felfogásban érkezett a folytatásra a Komárom-Esztergom megyei együttes. A vendégek továbbra is a pontrúgásokban bíztak: az 54. percben Németh fejese után kellett egy csabai védőnek menteni a kapu torkában. Két perccel később az agilisan játszó Gránicz lőtt, a kapu közepébe tartó labdát Vajda könnyen hárította. A 68. percben Szedlár szabadrúgása után Berkó Ádám csúsztatott a bal alsó sarokba (2-1). Nyolc minutummal később újra ez volt a szereposztás, a csereként beálló Berkó azonban ezúttal a felső lécre fejelt. Pár másodperccel később Szedlár maga veszélyeztetett egy 18 méteres szabadrúgás után, Dlusztus fejelte ki a gólba tartó labdát, a csabai kapus nem biztos, hogy védte volna a lövést. A hajrában az Előre többet tartotta a labdát, a Dorog pedig kitartóan küzdött az egyenlítésért. A 93. percben Szatmári István indult el nagy sprintben a saját térfeléről, majd kiszorított szögből a rövid sarokba lőtt és eldöntötte a három pont sorsát (3-1).

A csabaiak sikerükkel feljöttek az 5. helyre, legközelebb november 26-án a Soroksár otthonában lépnek pályára.

 

 

 

FEL