Labdarúgás: Gól nélkül a Kórház utcában

A Nyíregyháza elleni döntetlent követően ismét hazai pályán szerepelhetett a viharsarki csapat, ezúttal a tabella kilencedik helyén álló dorogiakat fogadta. A mérkőzés előtt a békéscsabai és a dorogi együttest tizenegy pont választotta el egymástól, és Boér Gábor együttesének az volt a meccs előtti célja, hogy a különbség növekedjen.

Már az első percekben látszott a dorogiak játékán, hogy nem feltett kézzel érkeztek a Viharsarokba. Hamar letámadták a csabai focistákat, zavarva őket a labda felhozatalában, hiszen mindenképpen be akarták bizonyítani, hogy megérdemlik az egyre előkelőbb helyezést a tabellán. Az első húsz percben egyébként nemhogy gólnak, de még helyzetnek sem tapsolhatott a 840 fős nagyérdemű. Jobbára a két 16-os között pattogott a labda, egyik csapat sem tudott veszélyes helyzetet kialakítani a másik kapuja előtt. A 20. percben aztán a semmiből váratlanul Szalai került ziccerbe a vendégek kapujától 5 méterre, de hihetetlen módon eltörte a labdát, így odalett a lehetőség. A vendégek részéről a 28. percben jött a válasz, ehhez Babinyecz hibája is kellett, Medgyes 14 méterről nagy helyzetből lőhetett, bal lábas löketét Ribánszki kapus bravúrral tolta ki szögletre. A meccs harmadik helyzetére a 35. percig kellett várni, megint Medgyes veszélyeztetett, ezúttal 17 méterről lőtt, Ribánszki ugyancsak védett. Nem voltunk túlságosan elkényeztetve a helyzeteket illetően a meccs ezen szakaszáig, így aztán a 39. percben leadott Nagy István lövést és a 41. percben látott Viczián fejest azért még felírtuk. Az első félidőben a legtöbb munkát a csabai portás végezte, a 43. percben még egy Simon lövést is védenie kellett.

 

Győzhettek volna a lilák, de maradt az iksz

 

A második játékrész első 25 percében aztán a dorogi játékosok rátettek egy lapáttal és egyértelműen ők uralták a mérkőzést. Az 52. percben például Simon lőhetett volna gólt, 9 méterről senkitől sem zavartatva magát találta magát a kapuval szemben, Ribánszki azonban ennél az akciónál is a helyén volt. Két perccel később már csak néhány centi választotta el a bekapott góltól a hazai csapatot, miután egy nagyon veszélyes vendéghelyzet közepette Juhász György kis híján öngólt szerzett, a kapufa mentette meg Boér Gábor gárdáját. Megunta az edző csapata tehetetlenségét, és kettős cserével próbálta módosítani a játékot. Két csatár, Urbin és Gránicz érkezett. Ettől kicsit támadóbb lett a csabaiak játéka, de ennek ellenére a nagy helyzeteket a vendégek hagyták ki. A 68. percben Szedlár centerezését Koronczai óriási helyzetből fejelte hajszállal a kapu mellé, a 78. percben pedig Medgyes egy balos bombával veszélyeztetett, Ribánszki fantasztikusat védett. És milyen érdekes a labdarúgás, hiába dominált a meccs nagy részében inkább a Dorog, a találkozó hajrájában mégis a csabaiak dönthettek volna a maguk javára, ha már addig nem dőlt el semmi. A 83. percben Birtalan 6 méteres csukafejessel veszélyeztetett, a 85. percben Nagy István 20 méteres szabadrúgását a felsőléc segítségével védte a vendégek portása, míg a 86. percben Bényei lövése ment alig mellé. Ráadásul a hosszabbítás harmadik percében jöhetett volna valóban az i-re a pont! Nagy István szöglete után ugyanis Bényei a kaputól 5 méterre teljesen egyedül találta magát, talán nehezebb volt mellé fejelni, mint a kapuba, mégis sikerült. Maradt végül a gól nélküli döntetlen. Ha tárgyilagosak akarunk lenni – és ezt Boér Gábor is elismerte a találkozót követően – a csabai egylet ezúttal nem érdemelte meg a győzelmet, bár ezt nem mindig érdemre mérik.

Egyetlen forduló van hátra bajnokságból, a lila-fehérek idei utolsó mérkőzése a Szeged 2011 ellen lesz, június 4-én, 18 órai kezdéssel Gyulán. A meccs krónikájához még hozzátartozik, hogy a hazai közönség Bagi Istvánt jó ideig utoljára láthatta lila mezben, tekintettel arra, hogy ő már biztosan távozik, méghozzá a Győr csapatához.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,