Labdarúgás: Ismét fiatalok edzhettek az Előre labdarúgóival

2018. augusztus 18. 06:43 | Papp Ádám Sándor

Ismét fiatal focisták lepték el a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapat öltözőjét és edzőpályáját. A mentorprogram már hagyománynak számít a csabai klubnál, amelynek célja, hogy a fiatalok betekinthessenek az első csapat mindennapjaiba, és egy jó hangulatú, közös edzésen vegyenek részt.

Pénteken délelőtt ifjú labdarúgók lepték el az Előre gyakorlópályáját. Ezúttal a Kétsopronyi Rákóczi Sportegyesület 7 és 10 év közötti focistái vehettek részt az öltözőlátogatáson és egy közös, játékos edzésen a felnőtt csapattal. Volt olyan résztvevő, akinek sokat jelent, hogy ilyen fiatalon az NB 2-es keret tagjaival játszhat.

- Nagyon jó, mert nem sok gyerek jut el ide. Nekem nagy megtiszteltetés, hogy focizhatok az Előrésekkel - fogalmazott Alex Klien Lévai, a Kétsopronyi Rákóczi Sportegyesület játékosa.

Nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek is élvezték a közös játékot. Nagy Sándor elárulta, hogy a felnőttkeret tagjai is örülnek, amikor fiatalok érkeznek hozzájuk.

- Nekünk is jó, amikor jönnek és érdeklődnek irántunk és a foci iránt. Megmutatjuk nekik az öltözőket, a helyiségeket, együtt játszunk, ez feltöltődés nekünk is és nekik is - fogalmazott a játékos.

A lila-fehérek megterhelő két hétnek néznek elébe. 14 nap alatt 4 bajnoki mérkőzést játszanak majd, kettőt idegenben kettőt pedig hazai közönség előtt. Boér Gábor hangsúlyozta: tudják, hogy sűrű programjuk lesz, de igyekeznek minden mérkőzést 3 ponttal zárni.

- A játékosok nevében is mondhatom, hogy várjuk ezt az erőltetett menetet. Valahogy úgy hozta a sorsolás, hogy a nehezebb mérkőzéseink idegenben vannak ebben a fél szezonban, illetve amikor esélyesebbek vagyunk, azokat pedig itthon játsszuk. Ez a bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, most minden mérkőzés háromesélyes - fogalmazott a vezetőedző.

A lila-fehérek jelenleg a tabella második helyén állnak 2 győzelemmel és 1 döntetlennel. Következő ellenfelük a Zalaegerszeg, szintén jól kezdte a bajnokságot. Ők jelenleg 2 döntetlennel és egy győzelemmel állnak a tabella hetedik helyén.

- Ugyanúgy, ahogy az első három mérkőzésen, szeretnénk a saját játékunkat játszani, megőrizni a veretlenségünket és három ponttal hazajönni - emelte ki Hursán György.

A ZTE – Békéscsaba összecsapás Zalaegerszegen vasárnap 18 órától kezdődik majd.

További programok »

FEL