Labdarúgás: Hamarosan kezdődik a Békéscsaba és a Ferencváros összecsapása

2019. december 4. 16:57 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre a bajnoki címvédő FTC-t látja vendégül a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A lila-fehér csapat jó formában várja a mérkőzést, amelyen ezúttal olyan játékosok is szerepet kapnak, akik a bajnokságban keveset játszottak.

A csabaiak kezdőcsapatának egyik posztja már kedden eldőlt, hiszen biztossá vált, hogy a tizennyolc esztendős Uram János védi majd a csabaiak kapuját. A fiatal játékos elmondta, hogy szeretnének sok néző előtt egy kiváló mérkőzést játszani.

– Jól sikerült a regenerációnk jó állapotban van a csapat, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést – fogalmazott a fiatal hálóőr.

Az Ajka ellen két gólt szerző Máris Dominik kiemelte, hogy a kupamérkőzésen kívül a szünet előtti utolsó két bajnoki mérkőzés is nagyon fontos. Az Előre a bajnokságban még a Tiszakécskével és a Kazincbarcikával játszik és két győzelemmel akár a hetedik helyre is előre léphetne. Az együttes viszont elsőként a zöld-fehérek elleni találkozóra koncentrál.

– Mindenki maximálisan próbált pihenni, nagyon várjuk a Fradit is. Az Ajka ellen sikerült betalálnom végre, de ünneplésre nagyon nem volt időm, mivel jön a Ferencváros – emelte ki a támadó.

A csapat vezetőedzője elmondta: számukra a bajnokság elsőbbséget élvez, így több helyen változtat majd a csapat felállásán. Schindler Szabolcs kiemelte, hogy mindenkitől maximális teljesítményt vár el ezen az összecsapáson is.

– Nagyon sűrű a program nekünk is, ugyanúgy mint a Ferencvárosnak, jövő hét csütörtökön az Európa Ligában játszanak. Ami a felkészülés alatt nehezítette a dolgunkat az, hogy Ajkán nagyon mély talajon játszottunk, ami nagyon sokat kivett a játékosokból. Egy nagyon nehéz mérkőzés volt 4-1-re győztünk, de szerintem sokkal szorosabb volt ennél – nyilatkozta a szakvezető.

A Békéscsaba és a Ferencváros mérkőzése este nyolc órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL