Labdarúgás: Gyarmaton folytatja az Előre

2023. szeptember 2. 16:29 | Kovács Dávid

Csató Sándor együttese öt forduló után 100 százalékos mérleggel áll és átvette a vezetést az NB III Dél-Keleti csoport tabelláján. A csabaiak vasárnap az egyik vármegyei rivális, Füzesgyarmati SK otthonában folytatják a bajnokságot.

A Békéscsaba a hétközi fordulóban visszatért a Kórház utcába és Fazekas, Sármány, valamint Bora góljaival 3-0-ra verte a nyeretlen, pont nélkül álló Kecskemét második csapatát. Ráadásul a Dabas hazai pályán kapott ki a Honvéd „fakótól”, így fellépett a tabella első helyre. Vólent Rolandéknak az a céljuk, hogy akár a bajnokság végéig megtartsák ezt a helyezést, amely a szezon végén egyből feljutást nem, osztályozót azonban ér majd.

– Mi sem természetesebb, hogy Füzesgyarmaton is szeretnénk tovább folytatni jó sorozatunkat. A találkozó kapcsán nem indulunk ki a két gárda nyári edzőmeccséből, hiszen azóta sok víz lefolyt a Körösökön, ellenfelünknek is akadtak jó mérkőzései. Biztosra veszem, hogy az utóbbi hetek mérsékeltebb szereplése ellenére a hazai együttes komoly ellenállást fog tanúsítani, de azon leszünk majd, hogy ráerőltessük az akaratunkat és tovább gyarapítsuk a győztes mérkőzéseink számát – fogalmazott Csató Sándor, a csabaiak vezetőedzője a klub hivatalos oldalán.

A vasárnapi rivális az a Füzesgyarmat lesz, amely ugyan két győzelemmel kezdte a bajnokságot, azóta azonban három vereség a mérleg tíz kapott góllal, szerzett találat nélkül, szerdán az ESMTK otthonában 5-0-s pofonba szaladt bele.

– A szerdai súlyos vereség után elsődleges, hogy rendezzük a sorainkat. Ebben az idillikusnak közel sem nevezhető állapotban nem tűnik szerencsésnek, hogy éppen a toronymagas bajnokesélyessel kell találkoznunk. Az Előréről tudjuk, hogy totális támadófocit játszik, ennek megfelelő szellemű tizenegyet igyekszünk pályára küldeni. Nehezíti a helyzetünket, illetve behatárolja a lehetőségeinket, hogy a keretben többen bajlódnak sérüléssel. Koncentrációban mindenképpen előre kell lépnünk, lecsökkentve ezáltal az egyéni hibák számát. Ez alapfeltétele annak, hogy csapatként tudjunk funkcionálni. Semmiképp sem elfogadható, hogy még egyszer olyan hitehagyottan lépjünk pályára, mint szerdán tettük az első félidőben – emelte ki Boros Tibor szakmai koordinátor.

A két csapat a nyári felkészülések alkalmával gyakrabban összefut egymással, idén is így volt ez, akkor a csabaiak kiütéssel, hét gólt lőve nyertek, de tétmeccsen egyszer, a 2019/20-as kupasorozatban vívtak egymással, akkor a lilák idegenben 1-0-ra nyertek. Az Előre második együttese azonban már négy alkalommal is összecsapott a harmadosztályban a piros-fehérekkel és két gyarmati győzelem mellett, egy-egy csabai győzelem, illetve döntetlen a mérleg.

A vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője Szilágyi Sándor lesz, segítőiként Szilágyi Norbertet és Vilmányi Simont akkreditálta a szövetség.

 

NB II, DÉL-KELETI CSOPORT, 6. FORDULÓ
Szeptember 3.
12.00 Bp. Honvéd-MFA II–BKV Előre
16.00 Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre, Meton FC Dabas SE–Szolnoki MÁV FC, Martfűi LSE–ESMTK, Kecskeméti TE 1911 II–Szeged-Csanád GA II, Monor SE–Kőrösladányi MSK, Pénzügyőr SE–Vasas FC II, Ceglédi VSE–Hódmezővásárhelyi FC

A TABELLA ÁLLÁSA:
1. Békéscsaba 15 p 2. Dabas 12 3. ESMTK 11 4. Körösladány 10 (12-6) 5. Hódmezővásárhely 10 (7-4) 6. BKV Előre 9 7. Honvéd II. 8 (10-6) 8. Vasas II. 8 (4-5) 9. Pénzügyőr 6 (7-6) 10. Füzesgyarmat 6 (7-13) 11. Szolnok 5 (7-8) 12. Martfű 5 (8-10) 13. Cegléd 4 14. Monor 2 15. Szeged II. 1 16. Kecskemét II. 0

 

További programok »

Sport

Egy varázslatos utazás kezdetén… ezúttal a DVTK-t ejtették ki a kupameccsen

Szépen menetelnek a csabai U17-es focisták az országos kupán. A korábbi meccsen – még a novemberi fordulóban – a magasabb osztályú Kisvárdát győzték le hazai környezetben 1-0-ra. Szerda délután pedig szintén az A osztályos DVTK fölött diadalmaskodtak 1-0-s eredménnyel, a csabai Kórház utcai stadion műfüves pályáján, azaz a Fű2-esen.
2024. február 29. 19:46
FEL