Labdarúgás: Fölényes győzelemmel kezdte a felkészülést az Előre

2023. július 1. 15:05 | Kovács Dávid

Az Ajka elleni NB II-es búcsú után hétfőn kezdte a felkészülést a harmadosztályú szezonra a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata! Csató Sándor csapata első edzőmérkőzésén a szintén NB III-as Füzesgyarmatot fogadta a Kórház utcában és aratott kiütéses, 7-0-s győzelmet.

A Békéscsaba négy próbázóval, de közel sem teljes kerettel kezdte a találkozót, hiszen Bacsa, Szabó, Horváth, Váradi, Kóródi, Marik és Farkas Márk jelenleg még nem bevethető – írja a csabaiak hivatalos oldala.

A 4. percben Futó szöglete után a vendég kapus még védeni tudott, a kipattanót viszont Albert István helyezte a hálóba (1-0). A 11. percben már kettő volt a csabai előny: egy kapusról kipattanó labdát Pintér Norbert lőtt a jobb felső sarokba (2-0). A játékvezető a nagy meleg miatt ivószünetet rendelt el a félidő közepén. A 29. percben egy beadást követően lesre állítással próbálkoztak a gyarmati védők, ez azonban nem jött be, Ilyés Tamás pedig könnyedén helyezett a kapuba (3-0). A félidő folytatásában Komáromi, Albert és Sármány is betalálhatott volna, de maradt a három gólos különbség.

A második játékrészre komplett sorcserével jött ki a csabai együttes, így a mai napon minden egészséges mezőnyjátékos 45-45 perc terhelést kapott, a három kapus Póser, Krnács és Somogyi pedig fél-fél órát töltött a ketrec előtt. A hőmérséklet emelkedésével egyenes arányban csökkent az aktivitás a pályán, így a félidő elején szerényebb iramot diktáltak a csapatok. A 61. percben Zvara Levente gondolt egyet és távolról kilőtte a jobb alsó sarkot (4-0). A 67. percben a vendégek mestere öt játékost cserélt, hiszen a gyarmatiak is igyekeztek mindenkinek lehetőséget adni, azonban a játék képe nem változott a folytatásban sem. A 69. percben Oláh tört előre, majd Pap Szabolcs szerzett labdát és a tizenhatoson belülről két csel után a kapuba helyezett (5-0). A 79. percben egy hazai szöglet után még Zádori Krisztián is betalált (6-0). A 84. percben Oláh Ákos tört ismét kapura, próbálkozását ezúttal siker koronázta és beállította 7-0-s végeredményt.

A csabaiak legközelebb egy hét múlva a Debrecenben, a DEAC otthonában lép pályára. A csapat felkészüléséről korábban itt írtunk.

 

A Békéscsaba további felkészülési mérkőzései:

2023. július 8. (szombat) 11:00, Debrecen
DEAC - Békéscsaba 1912 Előre

2023. július 12. (szerda) 17:00, Salgótarján
Salgótarjáni BTC - Békéscsaba 1912 Előre

2023. július 15. (szombat) 11:00, Kecskemét
Kecskeméti TE - Békéscsaba 1912 Előre

2023. július 19. (szerda) 18:00, Békéscsaba, Kórház utcai Stadion
Békéscsaba 1912 Előre - Körösladányi MSK

2023. július 22. (szombat) 11:00, Békéscsaba, Kórház utcai Stadion
Békéscsaba 1912 Előre - CS Socodor (román)

 

Dél-keleten csatázik a Csaba

 

Ezen a héten az is eldőlt, hogy a Békéscsaba 1912 Előre az NB III Dél-Keleti csoportjába került, így két vármegyei rivális, a szombaton legyőzött Füzesgyarmat és a Körösladány is az ellenfelek között lesz.

Csató Sándor együttese a következő csapatokkal mérkőzik meg a bajnoki szezonban: BKV Előre, Ceglédi VSE, ESMTK, Meton-FC Dabas SE, Füzesgyarmati SK, Hódmezővásárhelyi FC, Budapest Honvéd-MFA II., Kecskeméti TE II., Körösladányi MSK, Martfűi LSE, Monor, Pénzügyőr SE, Szeged-Csongrád Grosics Akadémia II., Szolnoki MÁV FC, Vasas FC II.

 

További programok »

FEL