Négygólos sikerrel javított az Előre a felkészülés hajrájában

2024. február 11. 07:28 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata 4–0-ra nyert a román Zalău ellen felkészülési mérkőzésen, szombaton.

Békéscsaba 1912 Előre–SCM Zalău (román III.) 4–0 (3–0)
Felkészülési mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Barta T. (Bálint Z., Czene Z.)
Gólszerzők: Mikló (6.), Tóth Máté (17., 26.), Mihály (87.)

A határátkelő torlódása miatt késve érkeztek a román harmadosztályban szereplő vendégek, így 15 perc csúszással kezdődött a találkozó – írja a csabaiak hivatalos oldalának beszámolója. Jó iramban indult a mérkőzés, a 6. percben Mikló Roland kellően harcos volt, ezzel megszerezte a vezetést az Előrének (1–0). Ezt követően Komáromi lendült bele a szélen, rövid időn belüli másodszor adott középre a 17. percben és tálalt Tóth Máté elé, aki elsőre még a kapusba, másodikra viszont már a kapuba továbbította a labdát (2–0). A 19. percben Geană Mario fejese kerülte el kevéssel a hazai kaput, ez volt a román gárda első értékelhető próbálkozása A 26. percben Tóth Mátét talpalták le a büntetőterületen belül, teljesen jogos volt a tizenegyes, a büntetőt a sértett váltotta igen higgadtan gólra (3–0). Mindkét csapat cserélt, majd a vendégek is próbálkoztak, a félidő végén pedig Komáromi rontott nagy helyzetben.

A szünetben több helyen is változtatott a román csapat, de a csabai oldalon Himics László is pályára léphetett. A szünetet követően is akadtak helyzetek mindkét oldalon, az 57. percben Himics beadását Zádori tolta a kapufára, ez is hatalmas lehetőség volt. Egy óra játék után nyolcat cserélt Csató Sándor, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. A végeredmény a 87. percben alakult ki: egy agresszív letámadás után még Mihály Bálint is betalált (4–0).

– Amit elterveztünk erre a hétre, sikerült megvalósítanunk. Nehéz napokon vagyunk túl, ettől függetlenül jó iramú mérkőzést játszottunk. Végig kontroll alatt tartottuk a játékot, szép támadásokat vezettünk és szép gólokat is szereztünk – értékelt a csabaiak mestere.

A lilák február 17-én a Karcagot fogadják a Kórház utcában, már a center pályán, majd egy héttel később a Ferencváros második csapata ellen zárják a felkészülést.

 

További programok »

FEL