Labdarúgás: Gólzáporos csabai vereség Nyíregyházán

2018. október 3. 21:47 | behir

Véget ért a Békéscsaba 1912 Előre hat találkozóból álló veretlenségi sorozata! A lilák átalakított védelemmel léptek pályára a Nyíregyháza otthonában, ahol nem sikerült megfékezni a szabolcsi rohamokat. A bajnokságot gyengén kezdő és a hét elején edzőt váltó Spartacus 6-3-as győzelmet aratott a hétközi találkozón.

Rosszul kezdődött a találkozó a Békéscsaba számára, hiszen a 3. percben egy jobbról érkező beadást Hornyák Marcell fejelt a kapuba - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója (1-0). A 14. perc végéig kellett várni az első békéscsabai lehetőségre, amikor Király lőtt mellé 25 méterről. Pár perccel később Gránicz próbálkozott egy lövéssel. A 20. percben Pekár László szöglete után Fodor Ferenc fejelt a kapuba és duplázta meg a hazai előnyt (2-0). A 25. és 26. percben újra gyorsan módosult az eredmény, előbb Gyurján Bence remekül ment el a bal oldalon, beadása után Hornyák Marcell kapásból lőtt a kapuba (3-0). Gyorsan válaszolt a Csaba: Gránicz Patrik bal oldalról szépen csavart a hosszú felső sarokba (3-1). A 32. percben Bakos eresztett el egy löketet, a labda centikkel kerülte el a csabai kaput. A 36. percben sikerült tovább zárkóznia a vendégeknek, Szatmári István kapásból 22 méterről hatalmas gólt lőtt, így életben maradtak a lilák pontszerzési reményei (3-2).

A második játékrész eleje mezőnyjátékot hozott, az 55. percben azonban tovább növelte előnyét a hazai csapat. Kártik-Gyurján összjáték után Pekár László pedig a kapuba lőtt (4-2). Az 59. percben Urbin Pétert vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető először tovább intett, majd az asszisztens jelzésére tizenegyest adott. A büntetőt a sértett értékesítette (4-3). A 62. percben újabb tizenegyest ítélt a bíró, de ezúttal a másik oldalon: ezt Pekár értékesítette (5-3). A 72. percben érkezett újabb hazai találat viszont gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Dragóner Filip csavarta a labdát, ami a kapufáról kipattant, de Pekár László besodorta (6-3). A 76. percben ismét a nagy kedvvel játszó Pekár próbálkozott, de Ribánszki hárított. A 86. percben szintén Ribánszki olt a főszereplő, amikor Ötvös lövését hárította.

A továbbiakban már nem változott az eredmény, a Nyíregyháza második sikerét aratta a bajnokságban. A Békéscsaba nem tudott megbirkózni a sérültek és az eltiltott Viczián Ádám hiányával, így vereséget szenvedett és lecsúszott a tabella éléről. 

Lengyel Roland: – Mondhatnám, hogy jól összeraktuk mára a csapatot, de tegnap még Bozsik József tartotta a tréninget, a munkát elvégeztük, öt hónapja építettük a csapatot, de eddig ez eredményben nem mutatkozott. meg. Jól kezdtünk, nagy önbizalommal játszottunk, 3-0 után viszont két nagy gólt kaptunk. A csapat erejét mutatja azonban, hogy ismét növeltük az előnyünket. Köszönjük a szurkolóknak hogy mellénk álltak, csak úgy tudunk sikeresek lenni, ha mindenki egy irányba húz. Üröm az örömben, hogy Gyurján Bence komolyabban megsérült, hosszú ideig nem számíthatunk rá a jelek szerint.

Makra Zsolt: – Borzasztóan rosszul kezdtük a mérkőzést és húsz perc alatt összeszedtük a háromgólos hátrányt. Az ellenfél gyakorlatilag az összes hibánkat kihasználta, de ettől függetlenül dicséretére válik a srácoknak, hogy az első játékrész végére vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ekkor még joggal reméltük, hogy a második félidőben akár meg tudjuk fordítani, de a hibák sorozata folytatódott. Sajnos ez megpecsételte a mérkőzés végkimenetelét és nem tudtunk újra közelebb kerülni vendéglátóinkhoz. Azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert a Nyíregyháza, de azt gondolom az eddigi tíz mérkőzésen nem követtünk el annyi hibát, mint most ezen. Azon leszünk, hogy hétvégére javítsuk ezeket, hogy a Kaposvár ellen be tudjuk gyűjteni a három pontot.

 

További programok »

FEL