Labdarúgás: Fölényes budafoki siker a Kórház utcában

2019. szeptember 1. 19:34 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában.

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, mégis a csabaiak a 16. percben szerezhettek volna a vezetést: Szalai beadása után Faragó pörgette a kapuba a labdát. A játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot les miatt. A budafokiak gyorsan büntettek, mert egy perccel később Vaszicsku Gergő érkezett egy baloldali beadásra és fejelt a léc alá (0-1). A hazaiak inkább a pontrúgásokban nízhattak, de a vendégek ezeket a szituációkat is levédekezték. A 26. percben Kovács Dávid mintegy 19 méterről lőtt a jobb alsó sarokba és duplázta meg a vendégek előnyét (0-2). Schindler Szabolcs egy cserével próbált változtatni a meccs menetén, Nikola Pantovic helyén Máris Dominik folytatta a játékot. A hazai együttes csak apró lehetőségekig jutott, a szépítésre nem volt sok esélye.

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulás után is hasonló mederben folytatódott a mérkőzés, egészen a 62. percig: ekkor a korábban Békéscsabán is játszó Ihrig-Farkas Sebestyén értékesített egy Ribánszkiról kipattanó labdát, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát (0-3). A házigazda ezt követően lélekben egy kicsit fel is adta a mérkőzést, helyzetet is alig tudott kidolgozni. A gólszerzéshez a csereként beálló Gréczi Márton jutott a legközelebb, de neki sem sikerült a kapuba találnia. Az Előre a találkozó 84. percében emberhátrányba is került, amikor a játékvezető - egy kicsit szigorú ítélettel - második sárga lappal kiállította Király Patrikot.

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A Budafok teljesen megérdemelt, 3-0-s győzelmet aratott és a tabella élére ugrott, míg a csabaiak maradtak 10 ponttal az élmezőny mögött.

A mérkőzés öszefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban is láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Magyar Kupa: A Békéscsaba továbbjutott a legjobb 64 közé

A Békéscsaba 1912 Előre hátrányból fordítva 4-1-re nyert a Vác ellen idegenben és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A Békés megyei együttesek közül a két NB III-as gárda, a Füzesgyarmat és a Körösladány, valamint a megyei kvalifikációban küzdő Gyulai Termál FC is kiesett.
2020. szeptember 19. 17:55
FEL