Labdarúgás: Értékes csabai pont a tavaly még élvonalbeli Vasas ellen

2018. augusztus 29. 21:20 | behir

Gól nélküli döntetlent játszott a Békéscsaba 1912 Előre a Vasas otthonában a labdarúgó NB II 6. fordulójában.

Határozottan kezdett a Békéscsaba, hiszen rögtön a 3. percben Király bombája süvített el a hazai kapufa mellett - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. Nyolc perccel később Szélpál lépett ki a védőfalból és legalább negyven méteren keresztül szabadon vezette a labdát. Az akció végén Bese kapusnak kellett bravúrral hárítani, a kipattanót Gránicz fejelte fölé. Az angyalföldi együttes is felébredt az első negyedóra után, hiszen a 14. percben Talabér, a 20. percben a Szilágyi veszélyeztetett egy szabadrúgás után. A 26. percben Murka-Szatmári-Murka kényszerítő végén Ribánszki kapus könnyedén hárított. Az első félóra után Murka próbálkozott 23 méterről, de a csabai védők bedobásra mentettek. Szatmári Lóránd aktív teljesítményét érdemes még megemlíteni az első félidő végén, de mindkét mérkőző fél gól nélkül vonulhatott a pihenőre.

A második játékrész első tíz percében nem forogtak veszélyben a kapuk, majd az 57. percben egy Szatmári Lóránd szabadrúgása törte meg a csendet. A 63. percben Szatmári István egy szabadrúgással borzolta a hazai szurkolók idegeit, a beívelés a kapu mellé ment. A 71. percben ismét Szatmári Lóránd pillanatai következtek, 18 méteres laposan eleresztett lövése körülbelül egy méterrel kerülte el a csabai portát. A 80. percben Hajdú Ádám szöktette Balajtit, de Ribánszki kapus résen volt és felszedte a labdát előle. A hajrában megpróbálta a Vasas döntésre vinni a dolgot és nyomás alá helyezte a Békéscsabát: előbb Hinora, majd Hajdú próbálta bevenni a csabai kaput, de a védelem továbbra is biztos lábakon állt. A 90. percben Boér Gábor utolsó cseréjeként Babinyecz helyett Dávid kapott lehetőséget – aki tegnapelőtt töltötte be 16. életévét és máris debütált egy nem is akármilyen NB II-es mérkőzésen. A három perc hosszabbításban sem változott az eredmény, így a találkozó gól nélkül fejeződött be.

Boér Gábor: – Ezt a mérkőzést, ha egy év múlva van akkor megnyerjük. Rutintalanságunk és kishitűségünk miatt itt hagytunk két pontot. Ettől függetlenül elismerésem a csapatnak a pontszerzésért.

 

További programok »

FEL