Labdarúgás: Vezetett, de Soltész bombagólja után csak ikszelt a Csaba - galéria

2021. november 28. 19:11 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre ugyan az első félidő után vezetett, de a Budafoki MTE a szünetet követően egyenlített és egy pontot szerzett a Kórház utcai stadionban a labdarúgó Merkantil Bank Liga 18. fordulójában vasárnap este.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-BUDAFOKI MTE 1-1 (1-0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 460 néző. Vezette: Zierkelbach (Vígh-Tarsonyi, Máyer)
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Nagy S. (Fazekas 65.), Farkas M., Bora, Hodonicki – Szabó P. (Zvara 83.), Sipos G., Király P. – Horváth P. (Puskás 74.), Pantovic (Gránicz 74.), Lukács R. (Paudits 74.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
BUDAFOK: Horváth A. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kotula (Kalmár a szünetben) – Filkor (Ihrig-Farkas a szünetben), Soltész I. - László D. (Szabó M. 66.), Adorján K., Papp M. (Zuigéber 55.) - Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
Gólszerző: Lukács (37.) ill. Soltész (72.)
Kiállítva: Király (78.)

A csabai együttes két sikerből érkezett az összecsapásra, hiszen egy héttel ezelőtt Győrben, szerdán pedig hazai pályán a Nyíregyháza ellen nyert. Schindler Szabolcs nem is változtatott a győztes csapaton, ugyanazt a tizenegyet küldte pályára, mint négy nappal ezelőtt. A budafokiak viszont hat bajnoki óta nyeretlenek, miközben edzőváltáson is átestek, a májusban visszatérő Csizmadia Csaba sem ünnepelhetett győzelmet újra a kispadon. A vendégek mestere hármat változtatott a csapaton, ezúttal Margitics, Zuigéber és Ihrig-Farkas sem volt a pályán az első sípszónál.

Kiegyenlített küzdelemmel indult a csata, a kapuk igazán nem forogtak veszélyben. Az első kaput eltaláló lehetőséget a vendégek neve mellé jegyezhettük fel: Papp Marcell fejese azonban nem okozott gondot Czinanónak. A hazaiak ziccerrel válaszoltak, a 12. percben Nikola Pantovic lépett ki, egy az egyben vezethette Horváthra a labdát, de a kapus lábbal védeni tudott. A 21. percben Lukács Raymond ívelt kapura a kezdőkörből, de nem sokkal célt tévesztett a szemfüles próbálkozás. A vendégek birtokolták többet a labdát, azonban ezt nem tudták igazi helyzetekre váltani: a 33. percben László Dávid fejese sem volt pontos. Négy perccel később a csabaiak már hibátlan akciót vittek végig: Szabó Péter indult meg a jobb oldalon, középen Lukács Raymond érkezett, aki a kapus mozgásával ellentétesen a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A támadó sorozatban második bajnokiján talált be és hat góljával átvette a vezetést a házi góllövőlistán. Két perccel később meg nem adott gólig már eljutott a BMTE, Jagodics támadta szabálytalanul Czinanót az ötösön belül. Megpezsdült a találkozó: Hodonicki beadására Szabó jött középen, de egy blokkoló láb közbeszólt, így a szünetben is maradt az egygólos csabai vezetés.

 

Lukács Raymond újra fejjel volt eredményes (Fotó: Such Tamás)

Lukács Raymond újra fejjel volt eredményes (Fotó: Such Tamás)

 

A szünet után jól kezdett a Csaba: egy baloldali beadásra érkezett Lukács, de hat méterről nem találta el a labdát és így a kaput sem. Az 50. percben Nagy Sándor állt közel a gólhoz Horváth beadása és Bora csúsztatása után, de lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A vendégek formáját jól mutatta az 54. perc eseménye, amikor az ötösön, üresen érkező Kovács Dávid óriási helyzetben nem tudta jól megfejelni a labdát, a mozdulat inkább felszabadításnak felelt meg. Ügyes összjáték után alakult ki csabai helyzet a 65. percben: Nikola Pantovic egy kényszerítő után visszakapta a labdát Lukácstól, lövése azonban szögletre pattant. A labdát ugyan többet birtokolta, mégis egy kicsit váratlanul egyenlített a Budafok: Adorján szögletből ívelte át a labdát a hosszú oldalra, Soltész István pedig 16 méterről, védhetetlenül a jobb felső sarokba küldte a labdát (1-1). A hajrá előtt emberhátrányba került a Csaba: Király Patrik csúszott be keményen Szabó Máténak a felezővonal közelében, a játékvezető pedig talán egy kicsit szigorúan, egyből a piros lapot mutatta fel a hazai játékosnak. A vendégek a 86. percben közel állt a vezető gólhoz: a korábban lilában játszó Szalai Dániel lövésébe Sipos Gábor vetődött bele önfeláldozóan. A lilák előtt is adódott lehetőség a 89. percben, Gránicz Patrik lövése kerülte el nem sokkal a budafoki kaput. Már a hosszabbítás pillanataiban jártunk, amikor a BMTE a meccset is megnyerhette volna: Ihrig-Farkas Sebestyén közeli lövését Czinanó védte.

A Békéscsaba ugyan sokáig vezetett, de előnyben magára húzta ellenfelét, a Budafok pedig megérdemelten egyenlített, sőt, a hajrában meg is nyerhette volna az összecsapást. Schindler Szabolcs együttese így a 17. helyről várja a III. ker. TVE elleni alsóházi rangadót.

A Békéscsaba-Budafok mérkőzést hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

MESTERMÉRLEG

 

Schindler Szabolcs: Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk nyerni, de ebben a nyolc napban jól teljesítettünk, két siker után ma is volt győzelmi esélyünk. Odatette magát a csapat, de a koncentráció ma nem volt tökéletes, a második félidő elején eldönthettük volna a meccset, azonban ez nem sikerült. El kell ismerni, hogy a Budafok egy erős csapat és megérdemelten szerzett egy pontot.

Csizmadia Csaba: Az első félidő miatt dühös vagyok, lassúan, körülményesen játszottunk, figyelmetlenségből alakultak ki a csabai helyzetek. Ha jobban koncentrál az ellenfél, eldönthette volna a mérkőzést már az első 45 percben. Jobban jöttünk ki a szünet után, az egyenlítés után emberelőnyben meg is nyerhettük volna az összecsapást, de összességében igazságos a döntetlen.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL