Labdarúgás: Egerszegi továbbjutás Szarvason

2019. december 4. 17:21 | Kovács Dávid

Az NB I-es ZTE 2-0-ra nyert a megyei I. osztályban szereplő Szarvas otthonában a labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában.

A téli időjárás ellenére megteltek az Erzsébet-ligeti stadion lelátói, kicsik-nagyok érkeztek, hogy biztassák csapatukat az élvonalbeli riválissal szemben. Az első tíz perc csendesen telt, majd Ikoba került először nagy helyzetbe, ekkor még Krnács Richárd szögletre mentett. A hálóőr azonban a sarokrúgás után már nem tudott védeni: Kiss Máté beívelését követően Szépe János fejelt a szarvasi kapuba (0-1). A félidő legnagyobb szarvasi helyzetét Kriska Norbert hagyta ki, aki a 33. percben Szemerédi rövid mentése után az üresen hagyott egerszegi kapu mellé lőtt. A 42. percben az amerikai Eduvie Ikoba kiváló egyéni alakítása után duplázta meg csapata előnyét (0-2).

A második félidő sokáig szinte eseménytelenül telt, a ZTE visszevett a lendületből, a szarvasiak pedig nem tudtak nagyobb lehetőséget kidolgozni. Negyedórával a vége előtt fáradni látszott a házigazda, az egerszegiek pedig helyzetek sorát dolgozta és hagyta ki. Babati Benjámin, Miroslav Grumic és Ikoba is növelhette volna a zalaegerszegi gólok számát, de Krnács több bravúrt is bemutatott. A hajrában Furár Róbert révén a Szarvas is szépíthetett volna, de végül nem változott az eredmény.

A Szarvasi FC a legjobb megyei I. osztályú csapatként búcsúzott a Magyar Kupától, de májusban - 2019-hez hasonlóan - az Amatőr Kupa fináléjában bizonyíthat. A ZTE 2-0-s győzelmével bejutott a nyolcaddöntőbe és 2020-ban folytathatja a menetelést.

A mérkőzést pénteken 21 órától felvételről teljes egészében láthatják a 7.Tv-n! A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is megmutatjuk.

 

További programok »

FEL