Labdarúgás: Csúnya csabai vereség Nyíregyházán

2017. november 12. 19:05 | behir

A Békéscsaba korán hátrányba került Nyíregyházán és ettől kezdve futhatott az eredmény után, ráadásul az elkerülhető hibáknak köszönhetően további gólokat is kapott Boér Gábor csapata. Ettől kezdve csodaszámba ment volna, ha a nagy kedvvel és önbizalommal játszó Nyíregyházát meg tudják szorongatni a lilák – számolt be a klub hivatalos honlapja.

A Békéscsaba kezdte a kelet-magyarországi rangadót. A 2. percben egy hazai akció végén Kesztyűs lőtt, egy védőről pattant ki a labda. Négy perccel később Tóth Dániel is beköszönt, lövését Jova Levente védte. A 10. percben egy beadás után Fodor Ferenc lőtt kapásból, Ribánszki nagyot védett, majd a kipattanó után Kártik Bálint közelről a kapuba pofozta a labdát (1-0). A továbbiakban kemény mezőnyjáték alakult ki, mialatt Ribánszki és Viczián is besárgult. A 23. percben Csilus lépett ki jó ütemben, Nagy Sándor blokkolta a lövését. Aztán egy szöglet után Pekár próbálkozását fogta a csabai hálóőr. Továbbra is érthetően nagy kedvvel próbálkozott a Szpari, a 26. percben Pekár indult el a bal oldalon, lövése alig ment mellé. A 28. és a 29. perc sem múlt el helyzetek nélkül, és Ribánszki kapus továbbra sem unatkozhatott, hiszen Kesztyűs vezethette egyedül kapura a labdát. Kicsit később a másik oldalon is a kapusnak kellett hárítani egy jól sikerült csabai fejes után. Egy perccel később Gajdos fejelt kapura egy pontrúgás után, és ismét a lila-fehérek portása vált főszereplővé, hiszen hatalmasat mentett. A hajrában még akadt lehetőség mindkét csapat előtt, de az eredmény már nem változott az első játékrészben.

A szünetben cserélt Boér Gábor, Mészáros helyett Urbin kapott lehetőséget. A viharsarkiak a második félidőt is hasonlóan rosszul kezdték, mint az elsőt. A 47. percben Pekár László csapott le egy hazaadásra, elhúzta a kapus mellett a labdát és a kapuba lőtt (2-0). A folytatásban sem szűnt meg a hazai nyomás, melynek eredményeképpen az 54. percben Kesztyűs Barna kapott jó labdát középen, és gond nélkül csavart a kapuba (3-0). Két perccel később végre összejött a szépítés, Szélpál húzódott előre és emelt a hazai hálóba (3-1). A gólözönre újabb cserékkel reagált a csabai mester, az 58. percben Nagy Sándor, valamint Nagy István helyett Gránicz és Király lépett pályára. A 75. percben Gránicz Patrik találta telibe a kapufát, még a szerencse is elpártolt a liláktól, mert a labda kifelé pattant. Három perccel később Szatmári is eleresztett egyet, lövése centikkel kerülte el a nyíregyházi kaput. Hiába próbált kozmetikázni az Előre az eredményen, ez a mai napon nem akart összejönni. Ráadásul a hosszabbítás negyedik percében még Csilus Tamás is betalált, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Az indiszponált békéscsabai teljesítménynek köszönhetően gyakorlatilag helyet cserélt a két együttes a tabellán, hiszen a Csaba visszacsúszott a kilencedik helyre, a Szpari pedig a hatodikra lépett előre.

 

 

 

FEL