Labdarúgás: Csabai visszavágás Szolnokon

A Békéscsaba 1912 Előre együttese visszavágott az őszi 2-1-es vereségért és magabiztosan, 4-1-re diadalmaskodott a Szolnok otthonában a labdarúgó NB II hétközi fordulójában – számolt be a csabai klub hivatalos oldala.

A nagy melegben az első negyedórában jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A csabaiak támadtak többet, a hazaiak kontrákkal próbálkoztak. Az első félóra után Viczián Ádám vezetést szerzett a liláknak, majd a félidő lefújása előtt Nagy István tizenegyesével növelte előnyét az Előre.

Fordulás után a hazaiak próbáltak erősíteni, ám a 62. percben Horgosi Donát kiállítását követően emberhátrányba kerültek. A folytatásban a lila-fehérek kihasználták az emberelőnyt: Gyurján Bence és Gránicz Patrik újabb gólokat lőttek. A Tisza-partiak csak szépíteni tudtak Pintér Norbert révén. A látottak alapján a jól játszó Békéscsaba győzelme teljesen megérdemelt, sikerével tartja harmadik helyét a tabellán.

Boér Gábor: – Kétség sem férhetett a győzelmünkhöz, az első pillanattól fogva szinte végig nálunk volt a labda – rengeteget birtokoltuk. Az elején nehéz volt, mert zártan védekezett a hazai csapat, kellett egy jól eltalált szabadrúgás, hogy ez megváltozzon. Ettől kezdve még több lehetőségünk és területünk volt, és ki is végezhettük volna a Szolnokot. Szerencsére tudtunk frissíteni is, egyrészt kényszerű okokból – sérülések miatt -, másrészt viszont már tervezve, egy kicsit a hétvégére is gondolva. Azért is cseréltünk le néhány embert, hogy ne merüljenek teljesen ki. Nagyon örülök annak, hogy végre gólokat tudtunk szerezni, bár a végére kicsit kiengedtünk, de nyilván ilyen helyzetben elég nehéz hatékonyan játszani egy olyan csapat ellen, amelyik tíz emberrel védekezik még akkor is, amikor jelentős hátrányban van.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,